Cum sa nu iei teapa de la un fotograf nunta

Codrin Munteanu de la OC Photography este de 7 ani fotograf de nunta si in timpul asta au venit o multime de miri si mirese la el ca sa il roage sa le faca o sedinta foto love the dress sau trash the dress, nemultumiti fiind de rezultatele pe care le-au avut alti fotografi pe care i-au ales in ziua nuntii, de obicei pentru ca erau ieftini. Mai multe despre Codrin, Oana si echipa OC Photography puteti afla accesandu-le site-ul ocphotography.ro. Impartasim cu dumneavoastra cateva sfaturi utile oferite de Codrin, astfel incat sa nu regretati decizia la randul vostru decizia luata.

Un portofoliu atragator prezentat pe website-ul unui fotograf nunta nu il transforma automat in profesionist. Toata lumea isi va prezenta pe blog sau pe site cele mai reusite imagini, dar e bine sa cereti sa vedeti si cum arata restul fotografiilor de la o nunta.

Asigurati-va ca fotografiile alea frumoase de care vorbeam mai sus ii apartin chiar celui a carui oferta ati primit-o. Sunt destul de multe situatii in care un artist mediocru si-a insusit una sau mai multe din creatiile unui fotograf vestit, prezentandu-le ca fiind ale lui. Cum puteti verifica? Alegeti 2-3 dintre fotografiile care vi se par cele mai reusite si apar pe site, si efectuati o cautare google images dupa acestea. Daca in dreptul lor apare numele altui fotograf de nunta care va place, probabil sunteti pe cale sa luati o teapa.

Preturile foarte mici sau super ofertele “doar pentru dumneavoastra” ascund mereu, in spatele lor, probleme pe care le puteti omite usor, incantati fiind de asa-zisa afacere buna pe care o faceti, dar pe care le veti regreta mai tarziu. 

Verificat ica fotograful angajat sa detina o afacere legala, semnati un contract cu el in care termenii colaborarii sunt explicit mentionati si solicitati dovada pentru fiecare plata efectuata. Altfel nu aveti nici o garantie ca va aparea la nunta voastra sau ca isi va onora promisiunea facuta.

Retineti ca recomandarile prietenilor sunt bune dar subiective. Gusturile difera de la o persoana la alta, asa ca inainte sa va grabiti sa angajati orbeste fotograful de la nunta celei mai bune prietene, verificati ca stilul lui se potriveste cu preferintele voastre. De exemplu, daca va plac mai mult portretele, evitati sa angajati un fotograf fotojurnalist, care este de preferat, insa, daca doriti cadre care sa surprinda nunta cat mai autentic. 

Intalniti-va cu fotograful (daca nu se poate fizic, macar pe Skype) si asigurati-va ca el este cel care va fi prezent la eveniment. Uneori agentiile de organizare evenimente prezinta oferta fara a mentiona clar numele unui fotograf de nunta, existand riscul dsa va treziti ca in ziua nuntii vine un novice. La OC Photography, toti fotografii asociati sunt profesionisti cu experienta, insa nu aveti nici o garantie ca peste tot se intampla asta. 

La intalnire puneti intrebari, solicitati orice informatii v-ar putea fi utile si incercati sa vedeti daca exista o chimie intre voi si cel cu care stati fata in fata. Degeaba angajati un fotograf nunta talentat daca nu va simtiti bine in compania lui. Ganditi-va ca il veti avea alaturi de voi pentru o zi intreaga, si nu oricare zi ci chiar una din cele mai importante zile din viata voastra.

Rezervati serviciiile foto din timp. Cei mai multi fotografi de nunta buni sunt la mare cautare si prin urmare datele disponibile in calendarul lor scad pe masura ce se apropie urmatorul sezon de nunti. Cel mai bine este sa va apucati de cautari odata cu rezervarea salonului de nunta si a formatiei pentru ca asa veti gasi mai multe variante. Odata gasit fotograful dorit, incheiati contractul cat mai repede. Daca amanati, altcineva ar putea sa fie mai iute, si, cu parere de rau voi sa fiti nevoiti sa va reorientati. 

Daca aveti nunta la anul si vreti sa aflati mai multe despre OC Photography va invitam sa le vizitati pagina web ocphotography.ro si sa aflati si alte sfaturi utile de la ei. Daca va place ce vedeti puteti solicita oferta si sa stabiliti o intalnire cu ei. 

Fotografie realizata de OC Photography in Bucuresti

Fotografie realizata de OC Photography in Bucuresti

OC Photography fotograf nunta Bucuresti teapa nunta