Cum poti sa faci mai mult spatiu intr-o camera mica?

Poate ca ti-ai planificat o reamenajare a locuintei pentru ca iti doresti sa ai mai mult spatiu, desi camera este mica. Intrebarea este cum faci acest lucru si daca intr-adevar poti obtine mai mult spatiu intr-o incapere de dimensiuni reduse. Poti. Iata cateva trucuri home& deco ce te pot ajuta.

Daca te uiti la diverse incaperi din casa ta, s-ar putea sa-ti dai seama ca ai putin spatiu la dispozitie si ca este dificil sa gasesti un stil care sa ti se potriveasca. Incepi sa te plangi ca spatiul nu iti ofera confortul de care ai nevoie si ca de fapt iti doresti o casa mai mare, care sa le permita copiilor si animalelor tale de companie sa se desfasoare in voie.

Ai o problema mare daca nu esti optimist si daca ajungi sa crezi ca o locuinta de dimensiuni compacta nu este excelenta pentru tine.

De fapt, spatiile mici sunt usor de intretinut, de organizat si chiar de decorat.

De asemenea, exista o serie de strategii pe care le poti implementa in timpul renovarii si redecorarii pentru a face ca spatiile mici sa para mai mari, chiar daca ai un buget restrans. Iata cateva idei foarte bune.

Fa ordine

Motivul pentru care camera ta poate parea prea mica poate fi din cauza aglomerarii lucrurilor tale. Pur si simplu ai mai multe lucruri decat ai nevoie. Pentru a face ca spatiul sa para mai putin inghesuit si pentru a crea spatiu, fa ordine in locuinta. Pune lucrurile pe rafturi sau in spatele usilor sau sub pat. Avand toate aceste lucruri nenecesare departe de privire, camera va parea mai ordonata si mai spatioasa.

 Amenajeaza incat sa lasi lumina naturala sa patrunda in interior

Daca o camera este bine luminata cu lumina natura sau artificiala, aceasta va parea mai mare. Prin urmare, scapa de draperiile grele in timpul zilei si lasa lumina naturala sa patrunda in camera. Noaptea, poti opta pentru elemente de iluminare incastrate, dar asigura-te ca lasi luminile aprinse doar daca ai nevoie, pentru a economisi energie.

Foloseste culori deschide pentru podea si pereti

De fapt, culorile inchise tind sa absoarba lumina si pot face ca o camera sa para mai mica decat este in realitate. De aceea, daca vrei ca o camera mica sa fie mai mare si mai aerisita, foloseste culori deschise care sa-ti reflecte stilul.

Nu pune mobilierul langa pereti

Unele persoane cred ca daca aseaza mobilierul langa pereti vor crea mai mult spatiu intr-o camera mica. Nu este adevarat. Din contra. Evita sa asezi mobilierul sau alte obiecte mari langa perete. Muta-le la o distanta de cativa cm si vei crea iluzia unui spatiu mai deschis.

Alege cu atentie mobilierul

Prea multe piese de mobilier pot aglomera inevitabil o camera mica. Una din cele mai bune strategii in acest caz este sa optezi pentru o canapea mare - o poti comanda din magazinul online 1001case. Arata grozav si va face ca incaperea sa para mai mare.

Foloseste oglinzi

Oglinzile sunt adaosuri esentiale pentru a crea senzatia de mai mult spatiu in camerele mici. Poti folosi o oglinda cu rama supradimensionata pe perete.

Oglinzile vor reflecta lumina si vor lumina camera, facand-o pe aceasta sa para mai deschisa si mai aerisita. Poti duce mai departe acest detaliu si poti opta pentru dulapuri cu oglinzi sau o masa de cafea din sticla.

 Benzile pot crea iluzia unui spatiu mai mare

Pentru aceasta, poti folosi un covor cu dungi. Este cea mai simpla metoda de a transforma un spatiu mic intr-unul mai mare. Pentru a obtine cele mai bune rezultate, asigura-te ca dungile parcurg cea mai mare lungime a camerei.

Tine cont de aceste sfaturi si cu siguranta vei reusi sa creezi un spatiu mai aerisit si mai mare intr-o incapere care poate parea prea mica si aglomerata.  

casa amenajari spatiu