Conferinta Orasul Viu Investitiile Cheia Dezvoltarii




 

Asociatia ART METROPOLIS, sub inaltul patronaj al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului si al Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, organizeaza conferinta „Orasul Viu – Investitiile: Cheia dezvoltarii”.

 

Aflat la cea de a doua editie, evenimentul va avea loc Miercuri, 28 martie 2012, de la ora 09:30, la Platinum Business & Convention Center Bucuresti.

 

Invitatii de onoare ai conferintei sunt domnul BOGDAN DRAGOI, Ministrul Finantelor Publice, domnul CRISTIAN PETRESCU, Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, domnul LUCIAN BODE, Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, domnul RAZVAN MURGEANU, Secretar de Stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, precum si domnul EMIL IMBRI, Consilier al Ministrului Dezvoltarii Regionale si Turismului.

 

Vor fi abordate si puse in dezbaterea comuna a autoritatilor publice si a mediului privat cauzele care impiedica Romania sa fie o tara atractiva pentru investitori. In plus va fi analizat si potentialul urias pe care il au multe sectoare din economie ramase inca insuficient sau ineficient valorificate.

 

Necesitatea implementarii si acordarii unui rol sporit clusterelor economice in Romania, clusterele agricole si importanta lor, dezvoltarea concentrarilor economice in domeniul balneo turistic, importanta planificarii regionale pentru urmatoarea perioada de programare a Uniunii Europene, informatizarea - cheie a dezvoltarii sustenabile, fiscalitatea inteligenta sunt cateva dintre temele care vor fi abordate in cadrul conferintei „Orasul Viu”.

 

Evenimentul se va bucura de participarea reprezentantilor autoritatilor administratiei publice centrale si locale, oficiali din Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, reprezentanti ai Bancii Nationale a Romaniei, oameni de afaceri, mari corporatii, precum si companii internationale de consultanta.

 

Partenerii principali ai evenimentului sunt Siveco, ApaNova, Enel, Tehnologica Radion si clubul rezidential Stejarii.

 

Parteneri oficiali ai conferintei sunt GDS Consult, ArcadiaEngineering si EximBank.

Art Metropolis Miercuri 28 martie 2012