Comunicat de presa Tiurenlau Hotel Management SRL

Bucuresti, 30 septembrie 2011

COMUNICAT DE PRESA

privind rezultatele intermediare atinse în implementarea proiectului

Tiurenlau Hotel Management SRL implementează în perioada 01.11.2010 - 31.04.2012 proiectul non-profit cu titlul „CreÅŸterea gradului de ocupare a ÅŸomerilor din Regiunea BucureÅŸti Ilfov printr-un program integrat de consiliere ÅŸi formare profesională în domeniul IT”, POSDRU/106/5.1/G/75656.

Proiectul se deruleaza pe o perioadă de 18 luni ÅŸi este cofinanÅ£at din Fondul Social European prin Programul OperaÅ£ional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013, Axa prioritară 5 - Promovarea măsurilor active de ocupare, Domeniul Major de IntervenÅ£ie 5.1. - Dezvoltarea ÅŸi implementarea măsurilor active de ocupare. Valoarea totală eligibilă a proiectului este 1.980.220,00 RON

Obiectivul general

Prin implementarea proiectului se urmareste creÅŸterea ratei de ocupare ÅŸi facilitarea integrării pe piaÅ£a muncii prin îmbunătăţirea ÅŸi extinderea competenÅ£elor profesionale ale ÅŸomerilor ÅŸi ÅŸomerilor de lungă durată, tineri ÅŸi adulÅ£i din Regiunea BucureÅŸti Ilfov pentru a răspunde cerinÅ£elor potenÅ£ialilor angajatori din sectorul informatic în sprijinul dezvoltării regionale, creÅŸterii competitivităţii resurselor umane ÅŸi promovării coeziunii economice ÅŸi sociale.

Rezultate privind implementarea proiectului in perioada 01.02 - 30.09.2011

Activitatea din cadrul proiectului, de crestere a gradului de ocupare si facilitarea integrarii pe piata muncii a somerilor (someri, someri de lunga durata, someri tineri), a persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca si a persoanelor inactive, ce include realizarea unor bilanturi de competente pentru fiecare persoana in parte (unul initial si unul final), stabilirea unor planuri de formare individuala a persoanelor participante in proiect, prezentarea oportunitatilor din cadrul proiectului, sustinerea cursurilor de formare profesionala si a seminariilor de consiliere in cariera, evaluarea si certificarea cursantilor de o comisie specializata la finalizarea fiecarei sesiuni de cursuri, a atins la data de 30.09.2011 urmatorii indicatori:

Indicatori pentru perioada 01.02 - 30.09.2011

Bilanturi de competente initiale realizate participantilor la cursuri

Rezultate ANTICIPATE : 120 - Rezultate REALIZATE: 192

Bilanturi de competente finale (carnetul competentelor individuale, CV-ul in format european, planul de dezvoltare a carierei, planul de formare individuala)

Rezultate ANTICIPATE : 120 - Rezultate REALIZATE: 192

Someri selectati, inscrisi la cursurile de formare profesionala continua

Rezultate ANTICIPATE : 120 - Rezultate REALIZATE: 192

Absolventi certificati prin cursuri de formare profesionala (certificatele de calificare sunt recunoscute de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului)

Rezultate ANTICIPATE : 120 - Rezultate REALIZATE: 192

Someri angajati pe piata muncii din aria geografica de referinta in baza competentelor informatice obtinute prin participarea la cursurile de formare din cadrul proiectului

Rezultate ANTICIPATE : 8 - Rezultate REALIZATE: 25

Persoane informate despre obiectivele, activitatile si rezultatele proiectului prin activitati de mediatizare (ca rezultat al diseminarii materialelor informative)

Rezultate ANTICIPATE : 120 - Rezultate REALIZATE: 310

Someri de lunga durata participanti la  programe integrate, din care: femei

Rezultate ANTICIPATE : 23 - Rezultate REALIZATE: 79

Concluzii privind perioada 01.02-30.09.2011 de implementare ale proiectului:

Depasirea indicatorilor prevazuti pentru aceasta perioada (in unele cazuri cu 100%) a fost posibila datorita cererii foarte mare de participare manifestata de grupul tinta (a fost suplimentat numarul de grupe planificate initial), dovedind interesul pentru dezvoltarea competentelor profesionale precum si preocuparea pentru stabilirea unui plan de dezvoltare in cariera.

Pe toata perioada derularii, proiectul s-a bucurat de o ampla campanie de promovare in presa scrisa, in mediul on-line, aparitii tv, prezenta la 3 editii ale “Bursei locurilor de munca” - organizate de AMOFM Bucuresti. Au fost distribuite numeroase materiale publicitare tipărite destinate grupului tinta (afise, pliante, flyere).

Un sprijin important in informarea grupului tinta l-a reprezentat colaborarea cu principalele site-uri de recrutare on-line (eJobs, MyJob, BestJobs) care au transmis buletine informative si au publicat pe site-urile proprii articole despre dezvoltarea profesionala cu trimitere la cursurile din cadrul proiectului.

De asemenea, exista colaborari cu parteneri angajatori (Leroy Merlin si Uvet) care ne transmit permanent job-urile disponibile in propriile companii.

Pentru informaţii suplimentare:

- puteÅ£i accesa pagina oficiala a proiectului: www.actioneazaacumpentrutine.ro  sau pagina pagina web:  http://www.tiurenlau.ro/proiecte.html

- ne puteti  contacta  telefonic la numărul 021-410 30 32 sau prin e-mail pe adresa   office@tiurenlau.ro.

Persoana de contact este dl. Aurel Åžerban - Asistent proiect.

tiurenlau rezultate intermediare POSDRU