Comunicat de presa - Lansare proiect POSDRU derulat de Tiurenlau Hotel Management SRL



 

București,  28.01. 2011

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

            Tiurenlau Hotel Management SRL implementează în perioada 01.11.2010 - 31.04.2012 proiectul non-profit cu titlul „Creşterea gradului de ocupare a şomerilor din Regiunea Bucureşti Ilfov printr-un program integrat de consiliere şi formare profesională în domeniul IT”, POSDRU/106/5.1/G/75656.

            Proiectul se va derula pe o perioadă de 18 luni şi este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013, Axa prioritară 5 - Promovarea măsurilor active de ocupare, Domeniul Major de Intervenţie 5.1. - Dezvoltarea şi implementarea măsurilor active de ocupare. Valoarea totală eligibilă a proiectului este 1.980.220,00 RON

            Obiectivul general al proiectului este creşterea ratei de ocupare şi facilitarea integrării pe piaţa muncii prin îmbunătăţirea şi extinderea competenţelor profesionale ale şomerilor şi şomerilor de lungă durată, tineri şi adulţi din Regiunea Bucureşti Ilfov pentru a răspunde cerinţelor potenţialilor angajatori din sectorul informatic în sprijinul dezvoltării regionale, creşterii competitivităţii resurselor umane şi promovării coeziunii economice şi sociale. 

            Grupul ţintă vizat de proiect este format din persoanele rezidente din regiunea Bucureşti-Ilfov neangajate în muncă, şomeri tineri şi adulţi.

 

            În cadrul proiectului, participanţii vor urma un curs complet gratuit de formare profesională pe competenţe informatice organizat pe 10 module cu o durată de  40 de ore (cursul se încheie cu susținerea unui examen în urma căruia vor primi un Certificat de Absolvire emis de CNFPA, recunoscut oficial la nivel naţional) şi vor participa la seminarii de consiliere în carieră. În cadrul proiectului va funcționa și un birou permanent de consiliere, acesta fiind la dispoziția cursanților și după finalizarea cursurilor de formare profesională.         

            10% dintre şomerii absolvenţi vor fi angajaţi pe piaţa muncii din aria geografică de referinţă în baza competenţelor obţinute prin participarea la cursurile de formare din cadrul proiectului.

 

Pentru informaţii suplimentare:

-       puteţi accesa pagina de web: http://www.tiurenlau.ro/proiecte.html

-       ne puteti  contacta  telefonic la numărul 021-4103032, sau prin e-mail pe adresa   office@tiurenlau.ro.

Persoana de contact este dl. Aurel Şerban - Asistent proiect.

 

Tiurenlau cursuri gratu