Cateva carti de la Bookzone, perfecte pentru a reflecta la prioritatile noului an!

Cateva carti de la Bookzone, perfecte pentru a reflecta la prioritatile noului an!


Nu de putine ori se intampla sa ne cufundam in meditatie, reflectand la subiecte actuale, importante sau efemere. Si ce alta metoda mai buna de a ne transpune exista decat cititul unei carti? Aceste mici obiecte pot ridica la fileu intrebari existentiale, teme prea putin abordate sau ocolite de-a dreptul, avand darul de a scoate in evidenta lucruri care par invizibile.


Prin urmare, iti prezentam cinci carti de la Bookzone, ideale pentru a reflecta la diverse aspecte ale lumii inconjuratoare. In plus, toate aceste carti beneficiaza de o reducere majora in aceasta perioada, asa ca nu mai sta pe ganduri si arunca o privire pe oferta completa!


Ganduri de pe o planeta nervoasa, Matt Haig


Lumea in care traim se joaca cu mintile noastre. Stresul si anxietatea sunt la ordinea zilei. O planeta nervoasa si grabita creeaza vieti nervoase si grabite. Suntem conectati unii la altii mai mult decat oricand, dar ne simtim extrem de singuri si ne facem griji pentru tot, de la politica pana la greutatea corporala. "O carte provocatoare, care ne face sa ne gandim la cum putem trai in prezent. Haig scrie o minunata cronica empatica a vietii noastre cotidiene in epoca retelelor de socializare."- scrie The Observer.


Limbajul secret al corpului, Anne Ancelin Schutzenberger


Comunicarea nonverbala are o importanta covarsitoare in succesul sau insuccesul interactiunilor interumane. Doar 7% din mesajul pe care il comunicam este transmis prin intermediul cuvintelor, iar 38% prin tonul, ritmul si volumul vocii. Restul de 55% se transmite prin limbajul trupului.


Limbajul corpului nu se rezuma doar la un simplu gest care ne-ar putea trada, ci reprezinta o suma de semnale transmise inconstient de propriul corp. Culoarea hainelor, pozitia ocupata intr-o incapere, pipairea repetata a urechii sau o bijuterie care atrage toate privirile ne ajuta sa ne intelegem mai bine interlocutorii.


Timp de mai multe decenii, comunicarea nonverbala, dar si ideile si teoriile aferente, au constituit una dintre temele pe care Anne Ancelin Schutzenberger le-a studiat cu predilectie, cartea de fata fiind prima care i-a fost dedicata. Cu ajutorul acestei carti, vei invata sa iti controlezi mai bine limbajul trupului si tonul pentru a exprima exact ceea ce doresti sa transmiti.


Excelenta in afaceri. Editia a V-a, revizuita, Jim Collins


Expert de renume mondial in evolutia companiilor durabile, Jim Collins a consiliat sute de lideri aflati la conducerea marilor firme din intreaga lume. In paginile acestei carti el pune sub lupa teoriile managementului actual, de la cultul atotputerniciei directorului general, pana la ridicarea in slavi a tehnologiei sau pana la mania fuziunilor si a achizitiilor. Datorita rigorii studiului companiilor si ideilor utile prezentate, lucrarea a devenit un bestseller international, care s-a vandut in peste trei milioane de exemplare.


Pachet "Intelepciunea si ABC-ul psihopatilor", Kevin Dutton


Optimismul extrem este o marca distinctiva a psihopatilor, ei fiind mereu in stare sa intoarca pana si cea mai pacatoasa situatie in favoarea lor. Manat de curiozitate, Dutton incepe un periplu amplu si epuizant intre cele mai cunoscute laboratoare psihologice, inchisori de maxima securitate, tribunale si birourile luxoase ale diferitelor categorii de lideri. El incearca, pe diferite cai, sa patrunda in mintea acelor oameni care si-au facut din crima un mod de viata, de la cei mai duri soldati din teatrele de lupta din Irak si Afganistan, pana la cei mai periculosi criminali din cel mai bine pazit spital de psihiatrie din regatul britanic.


El face apel la un studiu amplu, din 2005, care compara profilele liderilor din zona afacerilor cu acelea ale unor criminali internati sub paza stricta. Rezultatul este uimitor: se pare ca trasaturile psihopatice - precum farmecul superficial, egocentrismul, independenta exacerbata si atentia extrem de concentrata - se regasesc mult mai frecvent in salile luxoase de sedinte decat in celulele cu gratii in care sunt tinuti criminalii.


Trei istorii metafizice pentru insomniaci, Laurentiu Staicu


Viata fiecaruia dintre noi se desfasoara pe fundalul unor naratiuni sau teorii filosofice discrete si insesizabile, care ne ofera sens si ne indruma in momentele de cumpana. In paginile prezentei carti ne sunt prezentate istoriile a trei dintre aceste naratiuni, cunoscute mai mult filosofilor, cu toate ca ele incearca sa ofere raspuns la intrebari tulburatoare si de o importanta covarsitoare pentru noi toti: de ce exista lumea, in ce consta identitatea persoanei, ce este realitatea.


Alege si tu aceste cinci carti din oferta librariei online Bookzone.ro si profita de reducerile de sezon!

carti Bookzone