Asociatia BISMUN celebreaza 66 de ani de activitate a Organizatiei Natiunilor Unite, dar si 2 ani de



       Marti, 25 octombrie 2011, incepand cu ora 16:00, in cadrul Facultatii de Drept, in sala Constantin Stoicescu, Asociatia BISMUN organizeaza evenimentul intitulat UN at 66, prin care celebreaza atat implinirea a 66 de ani de la infiintarea Organizatiei Natiunilor Unite, cat si 2 ani de cand BISMUN promoveaza valorile ONU in randul societatii romanesti.
         Evenimentul reuneste invitati de seama din mediul diplomatic si academic roman, printre care domnul Secretar de Stat Bogdan Aurescu. Programul va incepe cu o serie de discursuri ale personalitatilor marcante din domeniul diplomatiei, continuandu-se cu un raport al celor doi ani de existenta si activitate a Asociatiei BISMUN si cu lansarea proiectului “Mini-MUN-uri” al Asociatiei BISMUN, unul dintre cele mai ample proiecte ale Asociatiei prin care se promoveaza valorile ONU la nivel local, intr-o serie de orase din Romania (Bucuresti, Timisoara, Brasov, Iasi, Craiova, Cluj-Napoca, Constanta, Pitesti, Ploiesti, Targoviste, Bacau, Galati, Focsani, Arad, Oradea, Resita, Sibiu) prin intermediul organizarii unor simulari ONU de tip Model United Nations pe parcursul anului scolar 2011-2012. In ultima parte a programului, membrii Asociatiei vor efectua o prezentare a rolului ONU in societatea internationala a celor 66 de ani de la infiintarea organizatiei, axandu-se atat pe impactul institutiilor la nivel global cat si pe importanta specifica a ONU in Romania.
       Asociatia BISMUN (Bucharest International Student Model United Nations) este un O.N.G. constituit cu scopul de a promova si incuraja valorile ONU in randul tineretului roman si al societatii romanesti. Pentru a-si atinge scopurile, organizatia realizeaza seminarii, conferinte, workshop-uri, activitatea centrala axandu-se asupra organizarii unei conferinte anuale de tip MUN – Conferinta BISMUN.

Parteneri: Ministerul Afacerilor Externe, Universitatea din Bucuresti, Facultatea de Drept

BISMUN ONU