Anvelope ieftine all-season

 

Daca ai masina, trebuie sa stii ce tip de anvelope poti folosi indiferent de anotimp. Anvelopele sunt facute din cauciuc, panza si alte componente de natura chimica. Ele sunt alcatuite din corp si banda de rulare. Corpul ofera sustinerea in timp ce banda de rulare se ocupa de tractiune. Caracteristicile dupa care sunt luate in considerare anvelopele sunt incarcatura masinii, viteza de rulare, rotatiile, alinierea rotilor, service si resapare. Performanta si sustenabilitatea ale acestor anvelope este determinata de uzura benzii de rulare, tractiune, echilibru, variatiile fortei, rezistenta la rulare, forta centrifuga si distanta de franare.

Fiecare anvelopa este diferita de cealalta, dar unele sunt special concepute pentru a rezista la temperaturi extreme simultan. Anvelopele all-season sunt facute special pentru a fi folosite tot timpul anului. Ele ar trebui sa fie folosite in tarile cu clima temperata pentru ca aici fluctuatiile de temperatura nu sunt atat de variate si nu exista pericolul de a va face probleme.

Anvelope vei cumpara in functie de tipul masinii tale, felul in care conduci, marimea cauciucului, conditiile de vreme si de teren. Daca esti in cautarea unui tip de anvelope care sa iti fie de folos in timpul unor temepraturi extreme, poti opta pentru anvelope Ultra High Performance (UHP) pentru toate anotimpurile. Indiferent daca vremea este ploioasa, caniculara, geroasa, aceste anvelope iti vor fi de toata increderea.

Cel mai mare avantaj atunci cand vine vorba despre aceste anvelope este ca nu trebuie le schimbi la fiecare sezon. Acest lucru te scuteste de niste cheltuieli.

Daca vrei sa alegi sa folosesti anvelope de o calitate superioara si care sa nu iti dea batai de cap, este cel mai bine sa incerci UHP. Este cel mai usor si bun lucru pe care il poti face pentru a imbunatati performantele masinii tale fara a face efectiv schimbari acesteia. Ca sa poti alege cele mai bune anvelope de gen cel mai bine ar fi sa incepi sa citesti niste recenzii ale unor marci. Cu siguranta acolo vei gasi sugestiile si detaliile de care ai nevoie pentru a alege ce este mai bun.

Perfomantele acestor anvelope variza, unele nu sunt bune iarna, de exemplu. Acest aspect poate afecta rularea si in alte anotimpuri, de aceea e bine sa optezi si pentru variante care ofera tractiune specializata. Nu uita, in cazuri speciale e bine sa iti instalezi si lanturi pentru ninsori.

Ai grija sa te documentezi bine inainte de acumpara anvelope pentru a cunoaste exact care sunt nevoile masinii tale.

anvelope anvelope iarna anvelope vara cauciucuri