4 sfaturi pentru a incepe o cariera in IT

In general, schimbarile pot fi cu adevarat infricosatoare, mai ales atunci cand toti cei din jur dau dovada de scepticism la auzirea planurilor tale. Schimbarile de natura profesionala pot fi destul de complicate, in special cand este vorba de trecerea de la un domeniu la altul.

Domeniul IT a devenit un sector de activitate care starneste interesul in randul publicului larg, atat in ceea ce priveste tinerii, cat si adultii care sunt de parere ca din punct de vedere profesional, acest domeniul ar putea sa le aduca mai multe satisfactii.

Reorientarea in cariera poate fi destul de dificila, obstacolele fiind existente la tot pasul, insa un scop bine definit si o perseverenta pe masura sunt suficiente pentru a reusi. De asemenea, daca si tu te afli in aceasta situatie, este important sa stii ca evolutia poate fi foarte spectaculoasa chiar de la inceput daca te dedici cu adevarat planului tau de reorientare in cariera si ai stabilit deja etapele cu ajutorul carora sa iti atingi obiectivul.

Echipa Fasttrackit.org vine in sprijinul tau si iti ofera cateva sfaturi pretioase despre cum sa iti fie mai simplu in a da startul unei cariere de succes in unul dintre cele populare domenii de activitate din lume.

1.       Nu iti fie teama sa o iei de la inceput

In orice decizie de acest fel, vor aparea diverse voci care te vor descuraja si iti vor spune ca sansele tale sunt prea mici sau ca e indicat sa ramai in acelasi domeniu pentru care te-ai calificat prima data. Important este sa te delimitezi de toate aceste opinii pesimiste si sa te centrezi pe domeniul si profesia care crezi tu ca iti vor aduce implinirea necesara, avand atitudinea specifica oricarui tanar care isi urmeaza cu indarjire pasiunea.

Cu toate ca schimbarea vine la pachet cu un inceput de cariera care implica salarii mici, pe parcurs salariile in domeniul IT ajung la cifre fabuloase.

2.       Alege cele mai bune surse pentru a invata IT

Este absolut firesc ca timpul sa fie destul de pretios pentru tine, iar atunci cand nu detii experienta in domeniu, e important sa urmezi cursurile care iti sunt cu adevarat utile. Rezervandu-ti dreptul de a fi putin mai exigent, vei alege cele mai potrivite resurse si cursuri, in vederea cladirii unei fundatii puternice pe care sa iti ridici visul.

Fasttrickit Teachable este o varianta excelenta pentru toti cei care doresc sa studieze tehnologia informatiei. Accesarea acestei pagini ofera posibilitatea de a invata la distanta tot ceea ce tine de aceasta sfera, incepand de la web design si pana la limbajele de programare.

3.       Focuseaza-te pe dezvoltarea de noi abilitati

Este recomandat ca inca din perioada studiului IT sa afli si sa cauti care sunt calitatile si abilitatile pe care le cauta un angajator de la tine in acest domeniu de activitate. Astfel, vei trece de la stadiul de teorie la cel de practica, prin cultivarea abilitatilor specifice. In procesul de invatare, pot aparea momente de impas, insa tine cont de faptul ca pentru a stapani unele skill-uri, este nevoie de timp si rabdare.

4.       Orienteaza-te catre jobul care ti se potriveste cel mai bine

Odata ce schimbi un domeniu pentru a face ceea ce cu adevarat iti place inseamna ca va trebui sa acorzi o atentie sporita si jobului pe care il selectezi. Exista o multime de alternative legate de activitatea pe care o desfasori, compania cu care colaborezi, locul de unde vei munci si multe aspecte care iti asigura conditiile necesare pentru a te bucura de un loc de munca potrivit cerintelor tale.

 

Optand pentru o varianta de invatare profesionala, coordonata de catre specialisti in domeniu, sansele tale de reusita se vor amplifica considerabil. Inscrierea la cursurile Fasttrackit poate reprezenta indeplinirea primei etape ce tine de atingerea scopului mult visat.

fasttrackit