153 copii și profesori participă la activitățile derulate de Asociația Edurod în Hunedoara

În perioada 24 – 28 aprilie 2023, Asociaţia Edurod, a ajuns la 5 şcoli din localităţi diferite ale judeţului Hunedoara, prin intermediul proiectului „O școală prietenoasă: uniți prin joacă!”, organizând un număr de 8 sesiuni la care au participat 142 de copii și 11 profesori.
Proiectul îşi propune dezvoltarea a două activități integrate, ce vor contribui la dezvoltarea, pe termen mediu şi lung, a următoarelor abilități ale elevilor: abilități socio-emoționale, leadership, capacitatea de generare de idei, vot democratic, imaginație și capacitate de vizualizare, abilităţi de argumentare, prezentare, flexibilitate în gândire și acceptarea alegerilor de grup. Proiectul este finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.
Echipa proiectului „O școală prietenoasă: uniți prin joacă!” a avut următorul traseu:
      
Luni, 24.04.2023: Școala Gimnazială Rapoltu-Mare;
Marţi, 25.04.2023: Școală Gimnazială Sarmizegetusa;
Miercuri, 26.04.2023: Şcoala Gimnazială Sălaşu de Sus;
Joi, 27.04.2023: Şcoala Gimnazială Sălaşu de Sus și Şcoala Gimnazială Bănița;
Vineri, 28.04.2023: Şcoala Gimnazială nr. 3 Petrila.
Împreună cu învăţătorii de la clase, Asociaţia Edurod a dat startul celor două activităţi ,,Colegul nostru" şi ,,Edu-Vedeta", care aduc în prim plan elevii, încurajându-i într-un mod inedit să fie curioși și activi la clasă. 

Activitatea ,,EduVedeta” îşi propune:
Dezvoltarea relaţiei de prietenie între elevi;
Diminuarea bullying-ului prin valorizarea fiecărui elev în parte;
Dezvoltarea abilităţilor de comunicare şi livrare a unui mesaj către public;
Creșterea stimei de sine a elevilor;
Creearea unui cadru în care elevii vor experimenta emoţii pozitive, susţinere şi apreciere a colegilor faţă de ei.

Activitatea ,,Colegul nostru” îşi propune:
Dezvoltarea imaginaţiei şi a vizualizării;
Învăţarea conceptului de brainstorming şi aplicarea acestuia;
Descoperirea puterii votului;
Dezvoltarea limbajului și a abilităţilor de argumentare;
Creşterea nivelului de flexibilitate în gândire şi acceptarea alegerii grupului;
Dezvoltarea unui instrument care dinamizează lecţiile.

Programul se desfășoară gratuit, în perioada 24 aprilie - 23 iunie 2023, și se concentrează pe continuarea activităţilor începute la clase de către Asociaţia Edurod. Cadrele didactice, împreună cu elevii, vor continua să organizeze activităţile, fiecare elev din clasă primind rolul vedetei educate şi parcurgând toţi paşii necesari activităţii.
Procesul va fi documentat de către fiecare cadru didactic în platforma dedicată proiectului, sub forma articolelor de blog. Scopul articolelor este de a inspira şi a încuraja alte cadre didactice să aplice activităţile în clasele lor, încurajând schimburi de idei, bune practici şi adresarea provocărilor întâmpinate în realizarea activităţilor. 
Start ONG este un program lansat de Kaufland România şi implementat de Asociaţia Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educaţie, sănătate, mediu, social şi cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanţare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituţiilor non-administrative şi grupurilor informale/de iniţiativă.
Contact
Nume: Harvat Sarah
Funcţie persoană de contact: Preşedinte Asociaţie
Număr de telefon: 0728772758
Adresă de e-mail: hello@edurod.org
Descrierea organizaţiei
Asociația EDUROD este o organizație non-profit ce ajută la dezvoltarea competențelor digitale, creșterea responsabilității față de mediul înconjurător și conștientizarea asupra educației culturale pe teritoriul României. Misiunea noastră la EDUROD este să punem în valoare potențialul elevilor, profesorilor și a sectorului educațional prin educație digitală, culturală și de mediu, contribuind astfel la schimbări socio-economice pozitive ale României.