Cum amenajam gradina – Sfaturi simple de urmat pentru obtinerea unor rezultate spectaculoase

De cele mai multe ori, amenajarea exteriorului casei este trecut pe un plan secundar, pentru ca atentia ne este indreptata inspre acele aspecte care tin de interior. Acest aspect insa nu este unul care ar trebui sa ne surprinda daca tinem cont de faptul ca cea mai mare parte de confort o obtinem din interior. Cu toate acestea insa, trebuie sa recunoastem faptul ca ne face o deosebita placere sa ne petrecem putinul timp liber pe care il avem in cadrul propriilor gradini. Indiferent daca ai construit casa de la zero sau ai achizitionat-o prin intermediul unei agentii imobiliare, mai mult ca sigur vei simti nevoia unor schimbari in timp, pentru ca tendintele sunt destul de dinamice si uneori ne dorim acel element de nou. Amenajarea unei gradini este departe de a fi un lucru simplu, mai ales daca am luat decizia de a o transforma intr-un spatiu de relaxare, de aceea, de multe ori avem nevoie idei cat mai creative prin care sa obtinem gradinile mult visate. Gradinile moderne sunt adesea asociate cu niste veritabile oaze de relaxare, insa pentru a obtine acest lucru, este esential ca aceasta sa treaca printr-un proces amplu de amenajare. Oricat de complicate ar putea parea lucrurile, astazi avem la dispozitie o multitudine de posibilitati prin care sa dam viata gradinilor proprii.

            Amenajarea unei gradini trebuie in mod cert sa inceapa cu un proiect, pe care sa il realizam fie noi pe cont propriu, atunci cand stim cu exactitate ce anume ne dorim, fie apelam la servicii profesionale de amenajare gradini, astfel ca ne vom lua aceasta provocare de pe cap. In cele ce urmeaza, am pregatit pentru tine o serie sfaturi simple de urmat pentru obtinerea unor rezultate cu adevarat spectaculoase in ceea ce priveste amenajarea cu stil a unei gradini.

            Delimiteaza cat mai bine spatiile din gradina.

            Una dintre caracteristicile de baza ale unei gradini moderne este delimitarea cat mai bine a spatiilor din cadrul gradinii. Spre exemplu, zona in care se regaseste gazonul verde sau florile poate fi delimitata cu ajutorul unor pavaje. Acest lucru va da impresia unui spatiu foarte bine organizat si ingrijit, un detaliu care de altfel ar trebui sa se regasesca in cadrul oricarei gradini care se doreste a fi moderna.

            Nu neglija aspectul functional al gradinii.

            Chiar daca in general asociem gradinile cu verdeata si cromatica deosebita creata de diferitele flori pe care le plantam, nu mai reprezinta niciun fel de noutate faptul ca gradinile moderne reusesc in mod impresionant sa inglobeze perfect estetica cu functionalitatea. Astfel, in procesul de amenajare al gradinii nu ne vom putea rezuma exclusiv la aspectele ce tin de spatiul verde. In acest sens, recomandarea este aceea de a adauga in proiectul de amenajare si mobilierul de gradina, care sa adauge si functionalitate acestui spatiu.

            Dincolo de tendinte, trebuie sa primeze gusturile personale.  

            Tendintele sunt o linie de ghidaj excelenta atunci cand nu stim cu exactitate ce ne dorim de la propria gradina, insa acestea nu ar trebui sa ne limiteze in niciun fel gusturile personale in materie de amenajare. Este de prisos sa amenajam totul in conformitate cu tendintele, daca acestea nu reflecta gusturile noastre personale, pentru ca va fi destul de dificil sa putem vorbi despre relaxare intr-un cadru amanajat "fortat". O gradina moderna este cea in care reusim sa ne gasim toata linistea asi relaxarea de care avem nevoie, orice de cate ori pasim in aceasta.

agentie imobiliara gradina