Cele mai bune SUV-uri de la Mercedes-Benz

Portofoliul de SUV-uri Mercedes Benz este foarte variat. Mercedes a construit unele dintre cele mai bune SUV-uri de pe piață în ultimul deceniu, cu specificații și tehnologii impresionante, dar poate cea mai importantă caracteristică a unui Mercedes Benz SUV este confortul și luxul de la interior.

Categoriile de preț variază de la €50,000 până la €250,000 și peste dacă luăm în considerare linia Maybach. În ultimii ani, la categoria de SUV-uri Mercedes s-au mai adăugat și modelele electrice.

Dar totuși, care sunt cele mai bune SUV-uri Mercedes Benz? Haideți să trecem prin cele mai importante modele, de la Mercedes GLA la Mercedes GLC sau G-Wagon.

Top SUV-uri Mercedes-Benz din ultimul deceniu

Mercedes-Benz GLA250 4MATIC (2020)


Mercedes GLA este un SUV de lux subcompact lansat în 2013 la Salonul Auto de la Frankfurt. Este, practic, echivalentul SUV al Clasei A și cel mai mic SUV comercializat de Mercedes. În prezent, acesta se află la cea de-a două generație, anunțată în 2019, dar produsă începând cu 2020.  

Mercedes GLA este propulsat de o gamă de motoare în 4 cilindri pe benzină sau diesel și este disponibil fie cu tracțiune față, fie cu tracțiune integrală (4MATIC). 

Denumirea de “GLA” se aliniază cu tiparul de denumiri a Mercedes-Benz, astfel încât GL vine de la Geländewagen (care înseamnă vehicul de teren în germană), iar A desemnează locul modelului în gamă, în acest caz, cel mai mic (Clasa A). 

Versiunea de GLA pe care dorim să o scoatem în evidență în acest top este GLA250 4MATIC (2020)– un automobil versatil, cu performanțe foarte bune pentru clasa sa. Fiind un SUV de lux subcompact, acesta este dotat cu o mulțime de caracteristici de înaltă calitate. Sub capotă avem un motor pe benzină, de 2.0 litri cu turbocompresor, care dezvoltă 208 CP, iar sistemul all-wheel drive își face bine treaba. 

În ceea ce privește siguranța, GLA250 4MATIC a primit 5 stele și este considerat un model fiabil la un preț accesibil pentru clasa lui.

Mercedes GLC

Mercedes GLC este un SUV compact de lux lansat în 2015 ca înlocuitor pentru modelul GLK și ca echivalent pentru Mercedes C-Class. 

Chiar dacă este clasificat la categoria SUV compact, acesta are dimensiuni medii și se face remarcat prin performanțe, design și lux.  La interior veți găsi un ecran tactil de 10,25 inci, funcționalități CarPlay și AndroidAuto, instrumentar de bord digital și spațiu generos pentru pasageri. 

Prima generație de Mercedes GLC a fost produsă între 2015 și 2022. În acest an a fost lansată a doua generație. De aceea, cu puțin noroc, puteți găsi un Mercedes GLC din prima generație la un preț bun și cu puțini kilometri. În ceea ce privește gama de motorizări, aveți la dispoziție propulsoare pe benzină, diesel, dar și Plug-in Hybrid. 

La capitolul Diesel, GLC vine în versiunile 220d, 250d și 350d. Pentru primele două, SUV-ul este propulsat de un motor de 2.2 litri, cu 4 cilindri, 16 valve, care dezvoltă 170 CP, respectiv 204 CP. În versiunea Diesel de top (350d), îl puteți achiziționa cu un motor de 3.0 litri care dezvoltă 258 CP. 

La capitolul benzină și hibrid, aveți la dispoziție modelele GLC 200 (2.0 litri, 184 CP), 250 (2.0 litri, 211 CP), 350e (2.0 litri, hybrid, 320 CP), 300 (2.0 litri, 245 CP). La acestea se adaugă modelele AMG 43, 63 și 63S, cu propulsoare de 3.0, respectiv 4.0 și puteri cuprinse între 367 CP și 510 CP. 

Modelul Mercedes GLC poate fi achiziționat în varianta cu 5 uși, sau Coupe.

Mercedes GLE (2019 – prezent)

Mercedes-Benz GLE este echivalentul modelului E-Class, dar în varianta SUV. Are o istorie bogată, fiind lansat pentru prima dată în 1997, sub denumirea de M-Class. Începând cu generația din 2015, poartă numele de GLE. În ceea ce privește gabaritul, se situează între GLC și GLS, iar rivalul său principal este BMW X5. 

Mercedes-Benz GLE vine cu detalii și caracteristici de lux, fără a sacrifica la capitolul practicabilitate și spațiu interior. Are atât de multe configurații și personalități, încât este aproape o linie de vehicule în sine. În primul rând, îl poți configura pentru cu 2 sau 3 rânduri de scaune (5 sau 7 locuri). Puteți alege dintr-o gamă variată de motorizări, începând cu GLE350 (2.0l, 4 cilindri, turbo, 258 CP), la GLE450 (3.0l, 6 cilindri în linie 367 CP) sau GLE580 (4.0li, V8 biturbo, 489 CP). 

Cei ce își doresc sportivitatea absolută pot alege modelele AMG 53, 63 sau 63S, cu 435CP, 571CP sau 612 CP. Toate AMG-urile sunt oferite atât în versiuni de caroserie cu 5 uși sau Coupe. 

Indiferent de configurația aleasă, Mercedes GLE oferă un confort sporit, sentimentul de lux, cu materiale interioare de calitate și spațiu generos pentru pasageri, dar și bagaje.

Mercedes-Benz GLS (2020)

Mercedes-Benz GLS este omologul prestigiosului S-Class. Vorbim despre un SUV de lux de dimensiuni mari, produs pentru prima dată în 2006 și care își îndeplinește cu success rolul de navă amiral a gamei de SUV-uri Mercedes-Benz. 

Aflat la cea de-a treia generație, Mercedes-Benz GLS (2020) are un caracter practic aparte, pe care sedanul nu îl prea poate egala. Cu excepția versiunii Maybach GLS600, toate celelalte versiuni Mercedes GLS pot fi comandate cu 3 rânduri de scaune și nu ai avea de ce să nu o faci. 

În ceea ce privește dimensiunile, Mercedes GLS (2020) este cam cel mai mare SUV din segmentul său; este chiar mai lung decât Clasa S sedan sau rivalul BMW X7. Ampatamentul, adică distanța dintre axe este de 3,135 mm, cu 60 de mm mai mult decât la generația anterioară. În ciuda acestor dimensiuni uriașe, mașina este foarte bine proporționată. Este impunătoare fără a fi greoaie sau grosolană. Având în vedere că este o “navă amiral”, Mercedes-Benz GLS vine cu echipări standard de ultimă generație, precum farurile full-LED cu tehnologia Multibeam, unde fiecare far are 112 matrice.

Mercedes G350d (2016)

Nu puteam încheia acest top al celor mai bune SUV-uri de la Mercedes-Benz fără a vorbi despre Mercedes G-Wagon, off-roaderul legendar pe care Mercedes îl produce de decenii aproape în aceeași configurație de design. 

Modelul cel mai “trainic” pe care îl propunem în acest top este G350d echipat cu un motor diesel V6 de 3.0 litri. 

Construcția robustă, orientată către off-road este completată de niște detalii de interior care te fac să te simți într-o mașină ce poate supraviețui apocalipsei. Comportamentul pe șosea nu este la fel de confortabil precum la un GLE sau GLS. Totuși, G-Class 2016 este construit pentru scenarii de off-road, acolo unde cele 3 diferențiale blocabile își pot demonstra într-adevăr măestria.

Pe scurt, Mercedes G-Class are o personalitate puternică și o carismă aparte care te cuceresc din prima. Farmecul său retro, acel pocnet inconfundabil când închizi portiera îți dau siguranță și o satisfacție aparte.

Daca ești în căutarea unui model Mercedes-Benz, atunci dealerul auto BCCH Auto Switzerland te poate ajuta în tot procesul de achiziție, de la alegerea modelului perfect, la cea mai buna varianta de finanțare și până la livrarea la orice adresa din Romania.

SUV-uri Mercedes Benz