Protectie saltea impermeabila – lux sau necesitate?

Protecție saltea impremeabilă – lux sau necesitate?

Viața este compusă dintr-o frumoasă înșiruire de momente care îți umplu orele, zilele, săptămânile și anii. Vrei, nu vrei, o mare parte din aceste momente se desfășoară în confortul dormitorului. Aici se află dragul tău prieten, patul: probabil, cel mai important obiect de mobilier din întreaga casă. Cel care te îmbrățișează în momentele de odihnă, te încarcă de energie, te liniștește, îți oferă spațiul pentru momentele prețioase de intimitate, de lectură, repaos, visare cu ochii închiși sau deschiși, reculegere, defulare, chiar plâns cu sughițuri sau momente de revelație. Ai atâtea amintiri în pat încât, dacă ai încerca să să le treci în revistă, ai începe să prețuiești și mai mult acest minunat obiect de mobilier care ți-a fost alături la bine și la greu încă de când erai de-o șchioapă.
Cine nu-și aduce aminte de primul mic dejun romantic servit în pat? De cele mai obositoare zile în care adevăratul moment de fericire a fost cel în care, seara, ți-ai întins corpul obosit în pat, ți-ai cufundat spatele în saltea și gâtul în perna pufoasă? De stările de visare în care îți închipuiai povești de dragoste în timp ce muzica din căști forma coloana sonoră a idilelor tale imaginare? O scurtă restrospectivă a vieții, ți-ar arăta că, așa cum spun și statisticile, îți petreci o medie de 8-10 ore pe zi în dormitor așa că este cazul să-l onorezi și să-l îngrijești cum se cuvine pentru a-ți oferi momente de calitate în brațele așternuturilor. Pentru asta, protejarea saltelei de lichide, pete, paraziți, insecte, ciuperci și mirosuri neplăcute este prioritară. Toate acestea pot atrage oaspeți nedoriți în dormitor și, implicit, probleme de sănătate și disconfort.

Protectie Saltea Impermeabila: De Ce Este Esentiala?

O saltea neprotejată poate găzdui:

Straturi de celule moarte ale pielii: În fiecare zi eliminăm jumătate de miliard de celule de piele. Cu timpul, acestea se instalează în textura și fisurile saltelei, transformându-se într-un cămin prietenos pentru agenții patogeni.

Transpirație și acumulări de lichid: Un adult transpiră în medie 98 de litri de lichid pe an, în timpul somnului. Umiditatea cauzată de scurgeri și accidente poate provoca deteriorarea ireparabilă a unei saltele. Nu numai că poate eroda integritatea structurală a patului în timp, dar poate genera chiar mucegai și putregai. Acest lucru poate limita durata de viață a saltelei și poate anula garanția unui somn sănătos și odihnitor. Probabil ai observat petele galben-maronii de pe suprafața saltelei, ori de câte ori schimbi așternuturile. Transpirația trece prin cearșaf și se impregnează în saltea, transformând-o într-un mediu propice pentru ciuperci și bacterii.

Fărâmituri de alimente în descompunere: Te răsfeți cu o gustare în pat, te bucuri de o băutură caldă înainte de a dormi sau obișnuiești să mai ronțăi în dormitor la televizor sau în timp ce citești o carte? Atunci există o mare posibilitate ca mici particule alimentare sau lichide scăpate din neatenție în așternut să ajungă la saltea, provocând mirosuri neplăcute, pete sau chiar mucegai.

Până la 16 tipuri de ciuperci: Conform WebMd, teste recente de laborator realizate pe bucăți prelevate din saltelele mai vechi de 7 ani au găsit peste 16 milioane de unități de bacterii care formează colonii pe un centimetru pătrat. Printre altele, în saltea se pot afla elemente precum mucegai și bacterii, inclusiv E. coli și Staphylococcus aureus.

Ploșnițe, acarieni și purici: Aceste organisme minuscule și excrementele lor pot cauza alergii sau chiar astm. Câți acarieni pot exista într-o saltea? Un studiu al Universității de Stat din Ohio estimează că 100.000 până la 10 milioane.

Păr de animale de companie, insecte și materii fecale: Animalele de companie mai dorm în patul tău? Asta înseamnă că părul lor, chiar și paraziți precum purici sau căpușe își pot croi drum până în saltea. De-acolo, nici nu mai este nevoie să menționăm efortul pe care ar trebui să-l faci pentru a curăța și deparazita salteaua deoarece este atât de dificil încât s-ar putea să preferi să o arunci și să investești o sumă considerabilă de bani pentru a procura alta.

Igienizarea corespunzătoare a saltelei poate fi un procedeu destul de laborios și minuțios care ia timp și efort. Știm prea bine că salteaua nu poate fi curățată la mașina de spălat la fel ca așternuturile iar multe din impuritățile care se adăpostesc în ea nu dispar printr-o aspirare obișnuită sau frecare cu peria umedă și detergenți. Așadar, o curățare eficientă implică o investiție destul de mare în cazul în care apelezi la o firmă profesională care oferă astfel de servicii. Cu toate astea, protejarea saltelei și, implicit a sănătății și confortului tău, este vitală.

Avantajele protecțiilor impermeabile de saltea DOMINGO

Complementare cu o saltea calitativă din punct de vedere al materialelor și structurii, protecțiile impermeabile DOMINGO sunt indispensabile pentru asigurarea confortului, igienei și sănătății din dormitor. Sunt excelente pentru menținerea duratei de viață a saltelei, protejând-o de lichide, pete, paraziți, insecte, ciuperci și mirosuri neplăcute.

Fabricate din bumbac și poliuretan: partea superioară este din bumbac 100%, mai moale și mai respirabil decât materialele sintetice utilizate în multe alte protecții pentru saltele. Partea inferioară, este din membrană 100% poliuretan ce crează o barieră de umiditate cu un design ventilat ce permite aerului să treacă prin ea în timp ce rămâne impermeabilă.

Sunt subțiri și insesizabile sub așternut: o protecție imprermeabilă pentru saltea este ca o husă impermeabilă mai moale și mai pufoasă decât cele obișnuite, din material textil. Este subțire și fină, prin urmare, nu afectează funcțiile și înălțimea saltelei și nici aspectul estetic al cearșafurilor prin cute nedorite.

100% sigure pentru sănătate: materialele folosite sunt certificate Oeko-Tex. Asta înseamnă că ele nu pot dăuna sănătății umane nici în cazul în care intră în contact cu cavitatea bucală. De asemenea, atestă faptul că atât în materiile prime și în cadrul procesului de producție nu sunt utilizate:
Substanțe interzise de lege (coloranți cancerigeni)
Substanțe chimice reglementate prin lege (formaldehidă, metale grele);
Substanțe chimice cunoscute ca fiind periculoase pentru sănătate, chiar dacă încă nu sunt reglementate prin lege (pesticide, coloranți, alergeni). Mai multe despre importanța certificării Okeo-Tex în ceea ce privește siguranța pentru sănătate a materialelor textile, puteți citi aici.

Sunt made in Romania: protecțiile impermeabile DOMINGO sunt fabricate în România, la un atelier textile din proximitatea Bucureștiului. Materialele folosite sunt de calitate extra, de la producatori de materiale atent selecționați din Italia si Germania. Așadar, nu este cazul să te îngrijoreze eventuale întârzieri ale comenzilor sau o comunicare deficitară cu fabricantul produsului deoarece acesta este autohton iar procesul de achiziție va fi mult mai facil decât în cazul importului dintr-o altă țară.

Cu accesorii de fixare stabile: pe fiecare colț al protecției există patru benzi elastice de prindere. Aceste colțuri elastice antiderapante prind marginile saltelei pentru a asigura o potrivire confortabilă pe saltele de până la 30 cm grosime. Astfel, protecția impermeabilă pentru saltea va fi stabilă, nu va face cute și nu se va deplasa din cauza mișcărilor corporale din timpul nopții. Totodată, nu vei fi nevoit să depui efort pentru a ridica salteaua să introduci marginile protecției sub ea ca în cazul protecțiilor cu elastic perimetral ci va fi suficient să introduci doar benzile elastice sub colțurile saltelei.

Asigură igiena saltelei: acționează ca un separator între deșeurile corporale și a deșeurilor din mediu, fiind un scut al saltelei împotriva tuturor substanțelor care-i pot afecta igiena și îi pot scurta durata de viață.

Previn mirosurile neplăcute: Mirosurile corporale pot duce la acumularea de bacterii în straturile superioare ale saltelei, ceea ce poate genera apariția germenilor. Această acumulare de umezeală sau deversare de lichide atrage bacteriile, ciupercile și alți microbi care descompun materia biologică, provocând mirosul saltelei. Mai mult decât atât, în cazul accidentelor nocturne, salteaua este expusă riscului de deteriorare permanentă și ireversibilă în astfel de cazuri, iar cea mai bună protecție constă într-un protector impermeabil pentru saltea.

Sunt antialergice: Acarienii, praful, polenul și particulele de piele moartă prezintă cel mai mare risc de alergie, iar o protecție pentru saltea o protejează de acești agenți.

Sunt lavabile: se pot spăla lesne și rapid la mașină, la temperaturi ridicate care distrug acarienii precum și alți agenți patogeni, le împrospătează și le catifelează prin folosirea unui balsam de calitate. În ceea ce privește protecțiile marca DOMINGO, este de menționat faptul că, pentru mentenanță, se recomandă folosirea detergenților pentru rufe color, la o temperatură de maxim 90C și evitarea înălbitorilor chimici, pentru a se preveni deteriorarea prematură.

Susțin investiția făcută pentru achiziția saltelei: salteaua este  o investiție costisitoare, de peferat pentru o perioadă cât mai îndelungată. Cu toate astea, dacă nu este protejată corespunzător, se deteriorează mult mai rapid decât ne dorim, făcând loc pentru cheltuieli neprevăzute, pentru înlocuirea ei sau trecerea printr-un proces profesionist de mentenanță. Chit că discutăm de murdărie, umiditate, probleme de igienizare sau curățenia mediului din dormitor, o protecție de saltea impermeabilă ajută la reducerea costurilor de înlocuire prematură sau a taxelor pentru servicii de igienizare. Mai exact, pentru mai puțin de 5 - 10% din prețul unei saltele noi de calitate, este mai inspirat să achiziționezi o husă impremeabilă DOMINGO pentru a te asigura că așa cum promite certificatul de garanție al saltelei, aceasta se va menține în perfectă stare mulți ani. Totodată, o protecție de saltea este mult mai ușor și economic de înnoit decât o saltea.

Așadar, trecând în revistă toate aspectele enumerate în acest articol, devine tot mai evident faptul că achiziționarea protecțiilor de saltea impremeabile este mai degrabă o necesitate decât un lux. Totodată, această necesitate nu se rezumă doar în cazul familiilor cu copii mici ci este extrem de utilă și pentru adulți deoarece, oricât de mult ne-am dori, nu reușim să păstrăm o igienă ideală a saltelei, decât dacă nu o scoatem niciodată din țiplă și nu o folosim absolut deloc. Acestea fiind spuse, te invităm să plonjezi în gama noastră de protecții impermeabile pentru saltele și să alegi cu încredere măsura și culoarea care se potrivesc cel mai bine dormitorului tău. Ai grijă să alegi protecția pe dimensiunea exactă a saltelei tale!

Și, nu uita! Cum îți așterni, așa dormi!

CLICK AICI PENTRU
GAMA DE PROTECȚII
IMPERMEABILE DOMINGO

protectie saltea impermeabila protectie impermeabila saltea husa pat impermeabila