WEEKEND DE TANGO ARGENTINIAN LA SIBIU



Nana si Marius vor fi pentru prima data la Sibiu, sa ne indrume pasii pe “cararile intortocheate ale tangoului” si, totodata, sa ne aprinda in suflete o scanteie din flacara care arde in sufletul lor pentru tango… Sunt invitati sa participe atat cei care vor sa faca primii pasi de tango argentinian, cat si cei care au mai dansat, dar vor sa aprofundeze bazele tangoului. Pe langa invatarea pasilor de baza si a principiilor de dinamica, seminariile sunt menite sa insufle celor prezenti un strop din nectarul magic ascuns in spatele fiecarui sunet si fiecarui pas de tango...

 

Nadina (Nana pentru prieteni) Cazan a inceput sa danseze in 2002 cu dans sportiv si salsa… In 2005 descopera tangoul argentinian si i se dedica in totalitate. In cei 6 ani de tango, Nana a cumulat peste 5000 de ore de practica, dintre care mai mult de 300 sub indrumarea a numerosi maestri argentineni.  Nana este o prezenta plina de farmec la toate evenimentele de tango din Bucuresti si din tara. Stilul ei de dans se remarca prin profunzime, muzicalitate, dar si exuberanta si spontaneitate.

A fost, printre altele, protagonista in celebrul spectacol "Un Tango Mas" al lui Razvan Mazilu. De asemenea, este cunoscuta in Bucuresti ca o profesoara care a ridicat multi dansatori de tango. Pasiunea ei pentru tango a determinat-o sa mearga weekenduri de-a randul in Timisoara pentru a deschide prima scoala locala de tango.  Tot din pasiune si dragoste pentru tango a creat un blog: http://lasastresa.blogspot.com/ In afara de evenimente si articole, blogul prezinta si un istoric al tangoului in Romania, semnat chiar de "cronicareasa tangoului argentinian din Romania" – asa cum a fost supranumita.

 

Originar din Brasov, Marius Stoica s-a mutat in Bucuresti in 2006. Programator de meserie, a simtit nevoia sa-si petreaca timpul liber si altundeva decat in fata calculatorului. In 2008, a inceput sa cocheteze cu salsa, insa i se parea ca “figurile” pe care trebuia sa le invete nu ii permiteau nici sa-si dezvolte latura artistica, nici sa fie inventiv. Astfel, dupa doar cateva saptamani, a renuntat. Nu, insa, si la ideea de a dansa, astfel ca, in acelasi an, descopera tangoul argentinian. Au urmat luni in care s-a dedicat complet acestui stil de dans si, cu pasiune si perseverenta s-a transformat intr-un lider ranvit la milongi (seratele de tango argentinian). A urmat cursurile mai multor scoli din Bucuresti, a participat la seminarii cu instructori romani si din strainatate, iar în 2010, i s-a propus pentru prima data sa predea. A sustinut lectii deschise la Cluj, Brasov si Bucuresti, iar in octombrie anul trecut a pus bazele primei scoli de tango argentinian din Timisoara impreună cu Nana Cazan. În 2011 s-a mutat in Timisoara, unde si-a deschis propria scoala de tango argentinian, Color Tango.

 

Evenimentul este organizat de Sorin Negrea.

 

Programul evenimentului:

Sambata 5 noiembrie

15:30 - 16:30 Lectie deschisa (gratuita) de tango argentinian (60 min)

17:00 - 18:30 Seminar 1: Elemente de baza in tangoul argentinian (90 min)

19:00 - 20:30 Seminar 2: Tangoul, stereotip sau sentiment dansat pe muzica? (90 min)

 

Duminica 6 noiembrie

13:00 - 14:30 Seminar 3: Exista pasi de baza in tango? (90 min)

14:30 - 16:00 Seminar 4: Tango = trandafiri rosii si Al Pacino!?! (90 min)

 

Tarife: Toate seminariile (1,2,3,4) - 60 Ron/ Tarif per seminar - 20 Ron

Lectia deschisa de sambata este gratuita!

 

 

Contact:

Sorin Negrea

Mobil: 0722 695673

E-mail: tango.sibiu@yahoo.com

tango seminar Nana Cazan Marius Stoica