Vrei un corp de invidiat? Foloseste o banda de alergare chiar in confortul propriei locuinte!

Specialistii din intreaga lume recomanda 30 de minute de miscare pe zi, iar televiziunile de la noi au preluat recomandarea si o comunica din ce in ce mai des prin intermediul momentelor informative din pauzele publicitare. Importanta activitatii fizice in viata noastra este decisiva, iar o jumatate de ora de mers alert sau alergare usoara in fiecare zi iti poate imbunatati atat starea generala de sanatate, cat si sistemul cardiovascular si aspectul fizic.

Modalitatile in care iti poti exersa muschii corpului sunt multe, de la mersul la sala pana la alergarile in parc, insa eficienta cu care intreprindem orice activitate, in special in mediul urban, este un factor foarte important. Varianta optima de activitate sportiva, mai ales din punctul de vedere al persoanelor de la oras, este de a folosi o banda alergare chiar in propria locuinta. Pe langa beneficiile asupra corpului, acest aparat fitness scuteste mult din timpul pe care l-ai fi consumat mergand la sala sau iesind la alergare, iar confortul este mult superior acelor activitati. 

Spre deosebire de alte sporturi sau jocuri sportive, alergarea presupune miscari simple si naturale pe care deja le cunosti foarte bine, astfel incat nu mai este nevoie sa dobandesti o tehnica anume sau sa te acomodezi cu echipamentul specific pentru a putea incepe antrenamentele regulate. In plus, banda de alergare te scapa de grija trotuarelor, gropilor, potecilor sau curbelor din traseu si vremea de afara nu te va deranja niciodata in timpul exercitiilor.

Progresul este foarte important in tot ceea ce facem. Vrem sa fim mai buni, mai puternici si mai priceputi, iar monitorizarea si inregistrarea zilnica a parametrilor activitatii tale fizice contribuie decisiv la progres. Astfel, o banda de alergare iti ofera posibilitatea de a vedea in timp real informatii despre timpul de antrenament, ritmul cardiac, viteza maxima de alergare, caloriile arse sau distanta parcursa intr-un anumit timp. Aceste date pot fi salvate, comparate si analizate pentru a te ajuta sa-ti imbunatatesti constant performantele fizice. Daca vrei sa pierzi cateva kilograme, atunci urmarirea progresului si depasirea limitelor fizice te pot ajuta foarte mult in atingerea acestui obiectiv.

Aspectul fizic placut vine odata cu un corp sanatos la interior. Astfel, antrenamentele cardio pe banda de alergare nu iti vor mari numai rezistenta la un efort de durata, ci iti vor imbunatati sistemul cardiovascular (de unde si denumirea) si vor contribui la mentinerea sanatatii inimii tale. 

Motivul cel mai des intalnit pentru care achizitionam o banda de alergare este, dupa cum te asteptai, pierderea rapida a kilogramelor in exces. Alergarea usoara poate ajuta corpul sa arda circa 200 de calorii in numai 20 de minute, insa daca maresti putin ritmul, atunci vei putea pierde chiar 300 de calorii. Pentru a putea sustine efortul fizic si a vedea rezultate in timp scurt, antrenamentele pe banda de alergare at trebui completate cu o dieta sanatoasa.

Cele mai mari obstacole din calea noastra sunt rutina si plictiseala. Daca alergi 30 de minute pe zi in ritm constant, fara a depune cine stie ce efort, atunci sigur iti vei pierde interesul pentru exercitiile fizice. Pentru a contracara acest efect, majoritatea modelelor de banda de alergare de pe piata iti pun la dispozitie programe pre-setate de antrenament, cum ar fi cele de tip Tabata sau HIIT. Acestea sunt compuse din intervale de efort variabil ce-ti vor solicita corpul, iti vor oferi provocari si te vor face sa-ti depasesti limitele, pe langa arderea caloriilor intr-un ritm extraordinar de rapid.

In cazul in care vrei o banda de alergare moderna, performanta si de calitate, dar care totusi sa nu iti lase o gaura in portofel, intra pe Sport-Mag.ro si profita de reducerile de sezon aplicate intregii categorii de produse!

banda de alergare