Varsta recomandata pentru tricicletele pentru copii

 Insa varsta de 6 ani este mult mai buna pentru a incepe mersul pe bicicleta. Acest lucru depinde insa foarte mult si de dorintele copilului, ale parintilor, de disponibilitatile financiare (o bicicleta este mai scumpa decat o tricicleta) si de multi alti factori.

Daca va doriti siguranta pentru copilul dvs, este bine sa mergeti in parcuri pentru a utiliza tricicleta. Si bicicleta poate fi folosita tot in parc sau in zone special amenajate, dar tinand cont ca acestea sunt destul de rare, o bicicleta devine mai periculoasa pentru ca de obicei posesorii acestor vechicule cu pedale le folosesc in general pe sosele.

Tricicletele, ca si bicicletele, sunt dotate cu elemente de siguranta. Acestea sunt mult mai importante cand copilul este mic si se poate rani din aproape orice. De aceea, tricicletele vin cu o centura de siguranta si aparatori pentru picioare sau in laterale. Tricicletele mai au si aparatori de soare sau de ploaie spre deosebire de biciclete. Unele triciclete se vand si cu casti de protectie, iar daca tricicleta pe care o cumparati nu are si o casca, este bine sa luati si un astfel de accesoriu. Tricicletele pregatesc copilul pentru vremurile in care va merge pe o bicicleta, dar trebuie sa tineti cont de parerea lui, inainte de a i-o cumpara. Daca planuiti sa faceti din copilul dvs un ciclist foarte bun si el nu are nici o inclinatie catre acest sport, nu trebuie sa-l presati.

triciclete triciclete ieftine tricicleta copii triciclete pentru copii tricicleta copii 1 an