Utilizarea corecta a aparatului de aer conditionat

Din ce in ce mai multi oameni apeleaza la un aparat de aer conditionat pentru obtinerea unui confort termic cat mai ridicat. Pe piata exista sute de variante de aparate de aer conditionat, unele extrem de perfomante si altele cu performanta ceva mai redusa, dar totusi eficiente. Achizitia unui astfel de aparat se poate face in functie de mai multe criterii, o buna parte dintre ele fiind dezbatute intens online.

Pentru o calitate superioara se poate miza pentru aparate de aer conditionat Gree, Samsung sau construite de alti producatori de renume. Nu despre achizitia aparatului vom vorbi, ci despre modul in care este utilizat ulterior. Din pacate, statisticile arata ca foarte multi utilizatori de aer conditionat nu stiu sa il foloseasca in asa fel incat sa isi asigure un mediu cat mai confortabil si sanatos si in acelasi timp sa economiseasca timp si bani.

Care sunt principalele recomandari in utilizarea aparatului de aer conditionat?

Specialistii de la aer-conditionat.ro recomanda respectarea cu strictete a urmatoarelor sfaturi:

1. Curatarea frecventa a filtrelor. Indiferent de calitatea filtrelor, acestea trebuie sa fie curatate cu o frecventa destul de mare. De regula, intervalul este recomandat in cartea tehnica a aparatului. In caz contrar, apare riscul de imbolnavire a beneficiarilor si capacitatea de racire a aparatului scade. O frecventa medie ar fi de doua ori pe an, la majoritatea aparatelor.

2. Descoperirea temperaturii optime. Multi utilizatori seteaza aparatul pentru o temperatura cat mai joasa. Din pacate, temperaturile care scad sub 21 de grade pot fi periculoase pentru sanatate si in acelasi timp pentru buget. Fiecare grad in minus poate sa insemne un consum de energie cu 5-7% mai mare. Temperatura cea mai indicata de medici este de 24 de grade Celsius, valoare ce se remarca si prin consum redus de energie.

3. Aparatul trebuie sa functioneze corect. Decizia de a opri aparatul pentru a genera economie de energie nu este tot timpul cea mai inteligenta. Pentru un consum redus, este bine ca aparatul sa fie pornit tot timpul la o treapta de ventilatie minima. Daca este pornit doar atunci cand este foarte cald, este nevoit sa functioneze la capacitate maxima si sa consume foarte multa energie.

4. Pentru economie trebuie sa se respecte o serie de alte sfaturi. In primul rand, este bine sa se achizitioneze inca de la inceput un aparat cu o putere potrivita incaperii ce urmeaza sa fie racita. De asemenea, zonele expuse soarelui si ferestrele trebuie sa fie izolate cat mai bine si acoperite cu rulouri sau jaluzele care sa reduca din caldura venita de la soare. Umezeala poate sa creasca si ea consumul de energie al aparatului, asadar, trebuie sa fie reduse activitatile care produc o umiditate foarte mare.

In timp, un aparat de aer conditionat isi dovedeste utilitatea, mai ales daca este folosit cu atentie si sunt respectate regulile impuse de producator.

aer conditionat