Unul din cinci emailuri trimise prezinta un risc de securitate



Conform studiilor desfasurate de Osteram Research in intervalul iunie - iulie 2010, mai mult de 20% din emailurile trimise de angajatii companiilor prezinta riscuri pentru strategia de afaceri. Printre cele mai intalnite probleme se numara: continut ofensator sau obscen, informatii confidentiale de afaceri, proprietate intelectuala sau secrete de business si date de identificare sau financiare.  Companiile au manifestat o nevoie crescanda de solutii mai eficiente de stocare, protectie, recuperare si control al datelor interne. Cercetarea s-a adresat celor mai mari firme din S.U.A. si a centralizat 261 de raspunsuri de la oamenii IT de decizie,  din organizatii de dimensiuni medii si mari. Rezultatele arata ca serverul SMTP intern nu mai este sursa principala de pierdere de date (reprezentantii IT sunt mai ingrijorati de echipamentele de comunicare mobile - de pierderea sau defectarea acestora, webmailul, de emailurile trimise de pe telefonul mobil, de retelele de socializare etc.), ci emailul, care este cauza numarul unu a scurgerii de informatii confidentiale.

Top cereri de servicii de management al datelor: 74% din companii sunt interesate de solutii de protectie a datelor legale si financiare, 72% de protejarea identitatii si a informatiilor confidentiale, 71% de controlul diseminarii secretelor de afaceri.

Majoritatea companiilor care au participat la studiul online au declarat ca au trecut prin experiente de furt de proprietate intelectuala si expunere nefavorabila a companiei prin intermediul emailului, al portalurilor pe care se incarca fisiere media si prin retelele de socializare.

 

DNA Solutions ofera pachete de servicii si produse de management al datelor in functie de nevoile schimbatoare ale consumatorilor de produse IT si de evolutia tehnologica a mediului online. Venind in intampinarea dificultatilor generate de pierderile de date, specialistii DNA Solutions propun solutii personalizate, complexe, conforme cu profilul fiecarui client, care incurajeaza preventia si genereaza stabilitate pe termen lung. Mai mult, pentru a asigura consumatorii de calitatea produselor din portofoliu, compania furnizoare de solutii enterprise ofera acum posibilitatea de a incerca gratuit, timp de 30 de zile tehnologia CA ARCserve Backup. Pentru a beneficia de testarea gratuita a produsului, companiile trebuie doar sa contacteze un consultant DNA Solutions, sa completeze un formular si sa se convinga de avantajele si performanta acestei solutii superioare, concepute pentru o gestionare inteligenta a datelor, indiferent de complexitatea sau dimensiunea infrastructurii IT.

DNA Solutions furnizeaza de multi ani cele mai avansate tehnologii de filtrare si arhivare de email, precum si alte produse superpremium ce garanteaza siguranta si eficienta fluxului intern si extern de date.

backup securitate data management preventie date