Un roman castiga concursul de fotografie Wiki Loves Monuments

 

Concursul a avut ca scop promovarea monumentelor istorice din Romania si din Europa prin realizarea unor imagini sub licenta libera ce pot fi folosite in cadrul Wikipedia, dar si de oricine altcineva, datorita licentei Creative Commons - Atribuire – Distribuire în condiţii identice.

Felicitari Mihai! Este o onoare pentru noi sa scriem despre aceasta reusita a ta!

Mihai vine miercuri, 21 decembrie la F64 alaturi de prietenii de la Asociatia Bucureştiul meu. Te asteptam si pe tine sa vii sa-i cunosti. Data viitoare poti fi chiar tu castigatorul concursului Wiki Loves Monuments! Totul incepe de la 18.30, la Salonul F64.

Nicu Buculei, unul dintre organizatorii concursului din Romania, ne va dezvalui mecanismul lui si ce inseamna Licentele Creative Commons.

Domnul Liviu Lazar de la Primaria Capitalei ne va povesti despre viitorul Manastirii Chiajna.

Silviu Voicilă de la Chromatone www.chromatone.ro îi va face cadou lui Mihai Petre fotografia câştigătoare tipărită la cele mai înalte standarde.

Despre Wiki Loves Monuments 2011:

Participantii din 18 tari europene au inscris in concurs peste 170.000 fotografii. Fiecare tara a avut propriul sau juriu si premii la nivel national iar apoi a trimis catre organizatori, Wikimedia, cele mai bune 10 fotografii alese. Dupa concursurile nationale, fotografiile castigatoare la nivel national au participat la un concurs european, unde locul I i-a revenit romanului Mihai Petre cu fotografia facuta in excursia de la Manastirea Chiajna, organizata in anul 2009 de catre Asociatia Bucurestiul meu drag. "Este o fotografie care arata situatia tragica a monumetelor din Romania. Intr-o lume indiferenta la soarta lor, la ce reprezinta, ruinele Manastirii Chiajna sfideaza timpul si mai ales timpurile."

Mihai a inscris in concurs 84 fotografii iar 2 dintre acestea au fost premiate de catre juriul din Romania cu mentiune. Juriul international a avut ultimul cuvant, a apreciat fotografia care infatiseaza manastirea Chiajna iar premiul cel mare a fost acordat astfel fotografului Mihai Petre.

Mai multe fotografii realizate de Mihai Petre pot fi vazute aici: http://www.orasul.ro/users/publicprofile/stratoreaper

Iti mai spunem ca Mihai fotografiaza locurile cu un aparat ce are 8 megapixeli si care in curand va implini 6 ani . Mihai, noi te felicitam si iti dorim multa putere pentru a strabate orasele si a descoperi subiecte care mai de care mai interesante!

Premiul acordat castigatorului este o bursa în orasul Washington D.C, pentru a participa la conferinta anuală a comunitatii Wikimedia, Wikimania 2012.

Aici a aparut anuntul oficial: http://commons.wikimedia.org/wiki/Wiki_Loves_Monuments_2011_winners Fotografia lui Mihai Petre a fost singura apreciata de toti membrii juriului castigand la distanta de urmatoarea, aici gasiţi raportul juriului: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/9d/Wiki_Loves_Monuments_2011_jury_report.pdf

Concursul romanesc a fost organizat de catre Wikpedia in limba romana sub patronajul Asociatiei ProLinux si a reusit sa stranga în jur de 5.800 de fotografii contribuite de peste 100 de voluntari, care merita cu totii felicitati pentru munca depusa.

F64 Salon fotografie Concurs Wikipedia fotografie