Un nas ca la Hollywood va rog! Temeri legate de rinoplastie!

Cu totii stim ca forma nasului este esentiala pentru armonia fetei. Ne dorim un chip frumos asociat unui trup pe masura si gata, viata devine din cein ce mai interesanta. Chirurgii plasticieni stiu ce-si doresc pacientii si cum pot aduce la realitate fiecare vis al lor. Doar ca aici intervine elementul cheie si anume ce ne sta bine, ce putem obtine in functie de ceea ce ne-a oferit natura versus ceea ce ne dorim!

Dr. Emanuel Albu, Medic Primar în Chirugie Plastica, Estetica siMicrochirurgie Reconstructiva, Doctor in Stiinte Medicale, spune ca rinoplastia este solutia cea mai buna pentru cei care sunt nemultumiti de forma nasului. Ea imbunatateste aspectul si proportiile nasului, de la baza prea lata, la cocoasa, varf si nari, in functie de nevoi.

Cine poate accede la interventia de remodelare a nasului? Ei bine oricine are peste 18 ani, este sanatos fizic si psihic si cel mai important, are motive intemeiate pentru care isi doreste interventia.

Trecand de etapele de inceput, una dintre temerile pacientilor se refera la ideea ca pot ajunge in final sa regrete pasul pentru ca forma nu este ca acelui din reviste, pe care si-l doreau cu ardoare. Este esential ca pacientul sa discute cu medicul deschis in cadrul consultatiei, sa-si exprime nevoile si cum vede rezultatul final. Intrucat sunt factori multipli de care acesta din urma depinde, de la fizionomie, la modul in care fiecare vede frumusetea. Dr. Emanuel Albu spune ca: 

„De multe ori vin pacienti cu pozele unor vedete de la noi sau de la Hollywood si imi cer sa le fac un nas exact la fel. Din pacate lucrurile nu stau asa. Mai mult ca sigur forma fetei si trasaturile pot sa contravina cu nasul ideal cerut de pacient. De ce? Pentru ca osatura nu permite sau poate explicatia cea mai simpla, natura ne-a dat diferiti pe lume. Ce-mi sta mie bine, poate nu-ti sta si tie. Insa e un punct de pornire si de aici ajungem la un consens. La varianta ideala intre ceea ce ne permite fizionomia si ceea ce ii va sta pacientului cel mai bine, cat mai aproape de ceea ce avisat. Un medic plastician bun va reusi sa ajunga la un numitor comun daca, pe langa experienta chirurgicala, este si un bun psiholog.”

O alta temere importanta atunci cand cineva se decide sa faca aceasta operatie este intotdeauna legata de durere. De ce pacientii Dr. Albu nu au aceasta problema?

„Frica asociata cu operatia de remodelare a nasului (rinoplastia) are de-a face, pentru multi pacienti, cu severitatea vanatailor care apar dupa operatie.Internetul abunda de poze postoperatorii ale unor pacienti cu rinoplastii, prezentand tot spectrul de afectari ale zonelor din jurul ochilor, de la ingalbenirea usoara pana la invinetirea completa, iar acest lucru poate fi descurajant pentru cineva care are in vedere aceasta interventie chirurgicala si doreste o revenire rapida la viata sociala si la activitatea profesionala. Umflarea si invinetirea zonelor periorbitale fac parte din procesul normal de recuperare post-rinoplastie si desi, in functie de varsta, tipul de ten si de gradul de fragilitate vasculara fiecare pacient(a) poate avea o predispozitie mai mica sau mai mare la invinetire, aceasta apare predominant in relatie cu tipul si maniera in care sunt efectuate osteotomiile nazale. Racirea tesuturilor, infiltrarea zonelor tratate si mai ales utilizarea unor dalti foarte inguste, de 2 mm, reduc semnificativ numarul de vase capilare sectionate in timpul acestor manevresi astfel scad edemul si invinetirea postoperatorie. In general pacientii isi pot relua viata sociala dupa 7 zile si cea profesională după 2 saptamani."

In concluzie, eliminati temerile, fiti sinceri cu medicul vostru si nu uitati, sunteti unici, de aceea un chip frumos va fi intotdeuna diferit de cel al semenilor nostri! Aveti incredere in voi si in medicul ales pentru aceasta calatorie delicata!

Dr. Emanuel Albu, Medic Primar în Chirugie Plastica, Estetica si Microchirurgie Reconstructiva, Doctor in Stiinte Medicale

Dr. Emanuel Albu, Medic Primar în Chirugie Plastica, Estetica si Microchirurgie Reconstructiva, Doctor in Stiinte Medicale

Rinoplastie cu osteotomii - sapte zile de la operatie

Rinoplastie cu osteotomii - sapte zile de la operatie

Rinoplastie fara osteotomii - sapte zile de la operatie

Rinoplastie fara osteotomii - sapte zile de la operatie

Dr. Emanuel Albu, Medic Primar în Chirugie Plastica, Estetica si Microchirurgie Reconstructiva, Doctor in Stiinte Medicale

rinoplastie rinoseptoplastie remodelare nas modificare nas operatie nas medic plastician medic estetician estetica nas chirurgie estetica chirurgie plastica nas de vedeta