Turismul in Kaprun

 

Kaprun este un satuc de munte aflat in sud-vestul orasului istoric, Salzburg, in Austria. Kaprun este cunoscut peste tot in lume pentru peisajele minunate de munte, castelul care se afla acolo si Lacul Zeller. Toate aceste obiective turistice sunt o incantare pentru vizitatori. Locul este insa cel mai potrivit pentru pasionatii de schi sau alte sporturi de iarna.

O mica istorie

In secolul X, Kaprun era locul unde traiau crescatori de vite, dar de atunci pana in secolul XX, lucrurile s-au schimbat si s-a transformat intr-o statiune turistica, incetul cu incetul. In 1955 lucrurile au devenit din ce in ce mai prospere o data cu aducerea unei instalatii hidro-electrice. De atunci si pana acum, sute de mii de persoane au vizitat zona.

Dezvoltarea turismului

In 1965, telecabinele au inceput sa transporte turistii la noi inaltimi, permitand astfel Kaprunului sa profite de pe urma peisajelor fabuloase. Afacerile din turism au inceput sa prospere cu adevarat cand au aparut amenajarile speciale pentru pasionatii de schi. In 1966, Kaprun a fuzionat cu Zell am See pentru a forma 'Europa Sportregion', oferind facilitate pentru practicarea a peste 40 de sporturi, atragand astfel peste 7 sute de mii de turisti anual.

Pe partii

Turstii aleg Kaprun pentru schi atat vara cat si iarna pentru ca aici exista cele doua ghetare, Kitzsteinhorn si Schmittenhohe, care ofera multe oportunitati atat pentru schi cat si pentru snoboard pentru incepatori si pentru avansati. Pentru ca exista si o masina de facut zapada, partiile sunt perfecte tot timpul pentru cei care vor sa le foloseasca, chiar daca cateodata vremea mai face figuri. In Kaprun exista 130 de kilometrii de partii si 55 de telegondole si telescaune care au grija sa duca turistii acolo unde se intampla totul.

Alte atractii

Turistii care nu sunt atrasi de schi au o multime de activitati interesante de facut. Plimbarile cu sania sau calare sunt printre preferatele acestora. Pentru cei care se pricep sa patineze exista locuri amenajate atat pentru patinaj cat si pentru hochei pe gheata. Un loc frumos pentru iubitorii de istorie este castelul din Kaprun, deschis in intregime vizitatorilor. Indiferent de pasiunile pe care le aveti, aceasta mica statiune austriaca are ce oferi pentru toata lumea.

" Asa ca daca vi s-a propus o calatorie in acest loc de lume, si nu sunteti pasionati de sporturile de iarna, stati fara griji ca aveti lucruri de facut indiferent de varsta pe care o aveti ", a declarat Lucian Badarcea, managerul site-ului Iri Travel

Ski Austria Revelion Austria Revelion Italia Oferte Austria