Tuning-ul, necesitate sau moft?

    Fie că vorbim despre masini, biciclete sau motociclete cu totii vrem ca acestea sa arate extraordinar astfel incat sa poata atrage privirile tuturor trecatorilor si in acelasi timp sa ne satisfaca asteptarile prin performanta lor. Auzim tot mai frecvent in jurul nostru, fie in grupul nostru de prieteni fie, fie pur si simplu pe strada vorbindu-se despre tuning. Termenul de tuning a fost adoptat din limba engleza si desemneaza actiunea prin care un autovehicul este imbunatatit, estetizat. Istoria tuning-ului datează practic de la apariția primelor autovehicule în lume, ceea ce înseamnă că oamenii au conștientizat încă de la apariția primelor autovehicule faptul că puteau obtine performante mult mai bune decat cele cu care masinile veneau dotate din fabrici.


    Tuning-ul a ajuns astfel sa nu mai reprezinte pur si simplu un moft al pasionatilor de zgomot sau de motoare mult mai puternice ci sa devina in acelasi timp si o necesitate pentru lumea in care traim astazi. Din dorinta tot mai acerba a oamenilor de a fi cat mai originali acestia au incercat de-a lungul timpului o serie de modificari la propriile autovehicule doar din simpla dorinta de a se diferentia de restul masinilor din parcare. Probabil ca la inceputuri cea mai frecvent intalnita modificare adusa unui autovehicul era renuntarea la obiectele considerate inutile de pe aceasta ceea ce facea autovehiculul mult mai usor si automat oferea un plus de viteza acestuia.    


    Astazi, in schimb lucrurile s-au schimbat odata cu cerintele tot mai variate ale diferitelor categorii de oameni, tehnicile au fost nevoite sa avanseze si ele, astfel ca intalnim astazi tuning in mai toate componentele autovehiculelor dar si a motocicletelor si bicicletelor. Ne vom axa insa acum pe tuning-ul autovehiculelor deoarece acesta este cel mai des intalnit. Putem vorbi astazi de 3 mari categorii de tuning: cel exterior, care presupune modificarea exterioara a masinii pentru a-i oferi un look mai extravagant, care sa atraga priviri. Cel interior, care spre deosebire de cel exterior, are rolul de a schimba confortul masinii. Ultima categorie este reprezentata de modificarea motorului masinii cu scopul de a obtine performante cat mai bune sau care consideram noi ca ne reprezinta.


    Exista astazi atatea varietati de tuning incat pot satisface orice personalitate, chiar si pe cei mai pretentiosi. Pentru a-ti gasi accesoriul potrivit, www.autolux.ro sta la dispozitia oricui doreste sa obtina mai mult de la autovehiculul lui. www.autolux.ro detine o gama larga de produse de tuning si accesorii auto incat poate satisface chiar si pe cei mai pretentiosi dintre clienti. Mai mult decat atat, echipa www.autolux.ro este alcatuita dintr-o echipa de experti care va stau la dispozitie.  


    


 

tuning auto