Comanda hrana caini si hrana pisici de la PetPal

Asa cum oamenii trebuie sa fie atenti la ce mananca, asa ar trebui sa se preocupe si de dieta catelului. Alimentatia este foarte importanta in cresterea si mentinerea sanatatii cainelui, iar daca aceasta nu este una adecvata atunci pot aparea nenumarate probleme medicale.
Intrebarea de astazi este "Ce e mai bine sa manance prietenul nostru patruped, mancare speciala sau gatita?". Nu demult nu exista varianta mancarii special create pentru caini sau pisici, asa ca ei erau hraniti cu aceeasi mancare ca si oamenii, insa astazi puteti cumpara hrana speciala pentru acestia.

Hrana caini

O pisica nu se atinge de mancare (indiferent de felul ei, speciala sau gatita) daca nu detecteaza in ea cel putin 28-34% proteine. Cainii, pentru ca sunt mari pofticiosi si mancaciosi, hapaie grabnic orice, chiar daca acel orice nu este ce le trebuie lor (respectiv cel putin 17% proteine).
Oricat de ciudat pare, cand e vorba de mancarea gatita pentru prietenul patruped, multi considera ca, "daca e buna pentru noi, e buna si pentru el", insa medicii veterinari spun fermi: NU, nu este buna, e deficitara! Pe langa necesarul absolut obligatoriu de proteine mentionat anterior, trebuie sa stii ca orezul, mamaliga, painea si pastele fainoase nu au valoare nutritiva la animale. Le poti folosi cel mult ca sa creezi senzatia de satietate, dar nicidecum ca baza nutritiva. Trebuie sa realizam faptul ca animalele noastre sunt carnivore si trebuie sa adaptam dieta astfel incat necesitatile lor sa fie satisfacute. PetPal.ro iti pune la dispozitie o gama larga de hrana caini pentru prietenul tau.
Mancarea din conserva este solutia rapida si comoda pentru tine, dar cel mai bine este sa alternezi alimentatia umeda cu cea uscata pentru a-ti mentine animalutul sanatos si multumit. Mancarea uscata (concentrata) este o alegere buna, insa trebuie sa fii atent la substantele componente ale crochetelor deoarece proteinele pot fi de fapt inlocuitori de proteine. Hrana umeda este apetisanta, dar se usuca si se altereaza repede, decialegerea optima ar fi cate putin din fiecare!

Hrana pisici

Se spune ca „esti ceea ce mananci”, iar acest lucru este valabil si in cazul pisicilor. Mai ales ca atat cazarea, cat si masa animalului depind de tine. Intr-adevar, hrana de pisici este una din cele mai importante lucruri de pe lista de cumparaturi ale oricarui stapan. Afla ce trebuie sa contina hrana pisicii tale pentru a te bucura de o felina sanatoasa si jucausa! Pe langa faptul ca trebuie sa alegi mancarea potrivita felinei, mai trebuie sa iei in calcul si vizitele la veterinar, foarte importante. Cum se leaga cele doua? Specialistii sustin ca un regim alimentar potrivit poate preveni sau elimina riscul aparitiei anumitor boli si afectiuni medicale, reducand astfel cheltuielile cu medicul veterinar!
Invata sa citesti etichetele si ambalajele produselor pentru pisici si ia decizia corecta atunci cand faci cumparaturi si pentru pisica. Pisicile nu au nevoie de carbohidrati, desi in multe conserve si in hrana uscata se folosesc cerealele, graul si/sau orezul ca umplutura. Producatorii adauga si alte ingrediente, cum ar fi conservantii, aromele si colorantii, in scopuri estetice. Acestea nu au vreun fel de valoare nutritionala, sunt acolo doar ca sa ii dea hranei o forma, o culoare si o consistenta anume. Conservantii sunt importanti pentru ca fara ei, mancarea n-ar ramane proaspata. De exemplu, odata ce deschizi o conserva, e bine ca pisica ta sa o consume in timp cat mai scurt, altfel se strica. PetPal.ro pet shop iti pune la dispozitie hrana pisici pentru felina ta la cele mai bune preturi.
Nutritionistii sustin ca si pisicile ar trebui sa beneficieze de un regim variant, care sa contina atat hrana uscata, cat si umeda, din diverse motive:
Hrana uscata poate fi lasata afara, iar pisica va manca din ea cand doreste. Conservele contin apa, iar unele pisici sunt mofturoase atunci cand vine vorba de a bea apa. Asa ca plicurile si conservele cu hrana umeda sunt o sursa de hidratare. Insa tine minte: si conservele contin conservanti care pot dauna, pe termen lung pisicii, daca sunt consumate in cantitati mari.
Indiferent de mancarea pe care ai ales-o, s-ar putea ca aceasta sa contina prea putine sau prea multe minerale si vitamine, asa ca e bine sa diversifici meniul. Alege saptamanal sau lunar sortimente diferite de hrana de la www.petpal.ro pet shop. Pisicile se pot plictisi rapid daca mananca mereu acelasi produs. Sa fim seriosi, nici tie nu ti-ar placea sa mananci tot pizza la micul-dejun, la pranz si la cina, in fiecare zi, nu?
O dieta echilibrata previne eventualele reactii alergice la anumite ingrediente. La fel ca oamenii, si pisicile pot dezvolta alergii. Rar se intampla sa aiba vreo problema cu ingredientele din mancare, dar totusi, se intampla!
Multi posesori de pisici „neinitiati" cumpara mancarurile mai ieftine si care au parte de reclama peste tot. Insa adeseori cele mai populare tipuri de mancare pentru pisici sunt si cele mai paguboase in timp. Si asta pentru ca, neasigurandu-i pisicii substantele nutritive necesare, felina va prezenta diverse probleme de sanatate. Iar orice boala inseamna vizite mai des la veterinar, deci cheltuieli in plus.
Totodata, studiile arata ca pisicile mananca atat cat au nevoie, ca sa obtina exact cantitatea de hrana care le face bine. Asta inseamna ca, daca mancarea ieftina este slaba din punct de vedere nutritional, pisica ta va manca de doua ori mai mult. Pe de alta parte, daca ani de zile ii dai hrana proasta, va ajunge sa se imbolnaveasca.

Mai bine cheltuiesti un leu in plus pe mancare, decat sa ajungi sa cheltuiesti acel leu suplimentar la veterinar. Din aceste motive, zicala „Primesti ceea ce platesti" este cat de poate de valabila si in cazul produselor pentru pisici.
Indiferent de tipul de hrana pe care l-ai ales pentru mustacioasa ta, urmareste-i comportamentul de fiecare data cand ii cumperi ceva nou de mancare. Iti va spune daca ceva ii face bine sau nu. In definitiv, pisicile nu pot minti!

auto dealeri auto masini second vanzari auto portal auto