Cum gasesti un service auto bun?

Gasirea unui service auto bun, de incredere, care  percepe un pret echitabil in raport cu lucrarile facute, e cruciala pentru mentinerea unei masini intr-o stare buna de functionare.

O sa va prezentam in continuare niste sfaturi care va vor ajuta sa alegeti inteligent urmatorul service auto in care va veti duce masina.

Este foarte important sa ai grija de masina. Viata ta cat si a pasagerilor, colegilor de drum cat si a pietonilor depinde de aceasta. Cu toatea acestea de multe ori ( de prea multe ori), principala preocupare a oamenilor este sa isi repare masina cat mai ieftin si convenabil posibil.

Cum poti sa gasesti un service auto in apropierea ta

Exact ca si in cazul deciziei de cumparare a unui autovehicul auto, si in cazul unei reparatii auto este bine sa ne documentam temeinic.

In primul rand cea mai usoara si accesibila solutie ar fi cautarea online a unui service auto in apropierea dumneavoastra. 

Google poate fi de ajutor in aceasta situatie. O simpla cautare dupa service auto ne da o lista de service-uri auto.

Pentru a restrange cat de mult lista este bine sa alegeti service-urile cele mai bine cotate pe google. In crearea unei liste scurte puteti tine cont de recenziile care s-au lasat de catre persoanele care au pasit in interiorul service-ului auto.

Mai apoi puteti solicita prieteniilor, familiei recomandari cu privire la service-uril din lista scurta. Eu cand am cautat mi s-a recomandat Oaza Care Care - Service Auto ClujSunt multumit de alegerea facuta deoarece am gasit mecanici buni si preturi care mi-au permis sa rezolv mai multe probleme la masina.

Chiar daca colaborati cu un anumit service de multi ani, este bine din cand in cand sa verificati recenziile online, desi poate simtiti ca aveti incredere in service-ul respectiv. Poate alte persoane au avut experiente usor neplacute in acel service, si v-ar fi util daca ati stii.

Asigura-te ca service-ul auto e autorizat RAR

Pentru ca un service auto sa efectueze lucrari de reparatii auto el trebuie sa fie autorizat de catre Registrul Auto Roman. Conform unor norme in vigoare, toate service-urile autorizate RAR trebuie sa afiseze autorizatia intr-un loc vizibil.

In Romania se estimeaza existenta a mii de service-uri auto care efectueaza lucrari de intretinere auto si reparatii in mod ilegal.

Daca un service nu vrea sa va arate autorizatia cel mai bine ar fi sa evitati pe mai departe acel loc.

Obtineti o oferta si verificati preturile in avans

Continunand pe tema informarii, acum ar trebui sa va faceti o idee despre cat de mult va costa o reparatie auto inainte chiar, ca un mecanic auto sa se uite la masina dumneavoastra (atat timp cat stiti aproximativ ce ar trebui sa faca mecanicul).

Daca nu sunteti sigur ce trebuie sa faceti, este inca posibil sa apelati la cateva service-uri auto  pentru a intreba despre tarifele lor, desi nu uitati ca nu toate service-urile auto vor avea acelasi pret atat timp cat nu toate au nevoie de acelasi timp pentru a finaliza o reparatie .

Intrebari pe care sa le pui la service

Inainte ca mecanicul sa inceapa  reparatia dumneavoastra, solicitati o oferta scrisa si asigurati-va ca include piese, manopera si TVA.

Ar trebui verificat faptul ca serviceul va folosi piese originale sau echivalente. S-ar putea sa doriti sa intrebati despre masina pe durata lucrarii.

Cand va ridicati masina, intotdeauna solicitati un deviz auto, care sa detalieze lucrarile efectuate si piesele utilizate. Acestea vor fi utile pentru a demonstra ca ati avut grija de masina atunci cand vreti sa o vindeti.

Este util sa luati in considerare solicitarea mecanicului pentru a va arata munca pe care a facut-o - daca a facut treaba in mod corespunzator, de obicei va fi  incantat sa va arate si este o oportunitate utila de a afla despre orice probleme ar putea aparea in viitor.

Daca nu va simtiti increzator sa faceti acest lucru sau nu detineti minimul de cunostiinte in legatura cu masina dumneavoastra, luati cu dumneavoastra o persoana care va poate ajuta.

Daca mecanicul refuza sa va arate sau ceva pare gresit (franele sau orice alt element de siguranta) luati in considerare verificarea lucrarilor de catre un alt mecanic la un alt service auto.

In majoritatea cazurilor, acest lucru ar trebui sa fie rapid si rezonabil de ieftin. La finalu lucrarii poti cere mecanicului sa iti arate piesele pe care le-a inlocuit. Este bine sa te asiguri ca ai primit piesa pe care ai platit-o.

Orice piesa care a fost inlocuita pe masina este a ta, iar datoria mecanicului este sa ti-o inapoieze care daca iti este inutila.

Concluzii:

Ramaneti la curent cu intretinerea masinii dumneavoastra

1. Prevenirea este cea mai buna reparatie auto posibila.

2. Respectati intotdeauna programul de service al masinii dumneavoastra.

3. Acest lucru este prezentat in mod normal in manual (manual), impreuna cu orice sarcini de intretinere de baza pe care ati putea sa le efectuati singur.

4. Masinile mai noi de multe ori nu necesita intretinere anuala, dar se bazeaza pe „conditii”, computerul de bord avertizand soferul ca este necesara intretinerea, pe baza kilometrajului si a condusului.

service auto service auto cluj oaza care care reparatii auto mecanici auto