Tricicletele sunt recomandate copiilor care au minim 2 ani

Daca un copil mic nu prea cunoaste conceptul de “siguranta” in deplasare, nu este nici o problema, deoarece multe triciclete au maner pentru parinti, care este reglabil si care le permite acestora sa ii ghideze pe cei mici, in special in zone de panta sau rampa.

Cu toate acestea, parintii nu trebuie sa exagereze cu directionarea copiilor, pentru ca ideea este ca cei mici sa invete sa “conduca” un astfel de vechicul cu pedale, nu sa fie in permanenta ajutati. Cei mici se vor deprinde mai usor cu tricicleta si cu conceptul de calatorie in aer liber, daca vor fi lasati singuri. Este recomandat sa mergeti in parcuri unde suprafata este asfaltata, plana si ofera mai multa stabilitate in miscare copilului si vehiculului.

Copiii cu varste foarte mici trebuie neaparat sustinuti in primele lectii de mers pe tricicleta, deoarece se pot speria de responsabilitatea pe care o au si s-ar putea sa nu considere tricicleta ca pe o jucarie, ci sa o vada ca un obiect pe care parintii il obliga sa il utilizeze. Cu alte cuvinte, nu va fi prea bucuros daca nu i se va acorda o mana de ajutor. Copiii mai mari stiu deja sa se coordoneze si chiar daca nu au utilizat o tricicleta pana la varsta de 4 ani, le va fi mai usor chiar daca vor fi lasati singuri de la inceput.

tricicleta tricicleta ieftina triciclete ieftine triciclete copii 1 an triciclete copii 2 ani