Toamna se numara copiii



În tradiÈ›ia deja stabilită de la fondarea sa în 2005, PRO VITA BucureÈ™ti îÈ™i propune să sprijine, financiar, material, logistic È™i cu expertiză acest aÈ™ezământ care adăposteÈ™te momentan 25 de persoane cu situaÈ›ii sociale grele, din care 5 mame È™i 20 de copii.

Colaborarea are ca È›intă îmbunătățirea condiÈ›iilor de locuit È™i învățat prin achiziÈ›ionarea, refacerea sau înlocuirea unor facilități esenÈ›iale, precum instalaÈ›ia de încălzire, mobilier, izolaÈ›ie termică, parchet È™i pardoseli, dar È™i un microbuz pentru transportul copiilor la È™coală sau extinderea spaÈ›iilor pentru animale.

Primul partener important în acest proiect este FundaÈ›ia Unicredit. Campania de strângere de fonduri va continua în perioada următoare, în paralel cu lucrările de renovare.

AÈ™ezământul social „Sf. Arhangheli” este administrat de preotul Valentin Ștefan - un ucenic al preotului Nicolae Tănase de la Valea Screzii - È™i de soÈ›ia sa, preoteasa Veronica, È™i cuprinde o clădire cu 16 camere, bucătărie, sală de mese, spaÈ›iu de activități, curte È™i anexe (spaÈ›iu pentru animale, solar, magazii etc.) Centrul deÈ›ine toate avizele necesare, iar activitatea se derulează cu binecuvântarea ierarhului ortodox local, P.S. Ambrozie.

ToÈ›i copiii din centru au parte de educaÈ›ie conform vârstei, fiind integraÈ›i È™colar. CondiÈ›iile sunt specifice mediului rural, fiind asigurate la un nivel minim cele necesare traiului. Copiii È™i mamele sunt feriÈ›i de pericolele specifice marilor centre urbane (droguri, prostituÈ›ie, infracÈ›ionalitate etc.) fiind supravegheaÈ›i È™i îndrumaÈ›i permanent cu multă dragoste.

Sunt multe de făcut la Slobozia È™i, cum ajutorul din partea statului este practic inexistent, cele două organizaÈ›ii fac împreună toate eforturile pentru suplinirea lipsurilor, cu sprijinul comunității È™i al iniÈ›iativelor private.

Mai multe detalii despre centru, prioritățile de investiÈ›ii È™i o galerie foto pot fi găsite, provizoriu, pe site-ul www.valeaparului.ro. Persoanele juridice È™i fizice care doresc să sponsorizeze sau să doneze pentru continuarea È™i dezvoltarea activității centrului social „SfinÈ›ii Arhangheli” ne pot contacta la tel. 0728.673.673 / email provitabucuresti@yahoo.com (PRO VITA BucureÈ™ti) sau 0762.656.077 (preot Valentin Ștefan - PRO VITA Giurgiu).

provita campanie umanitara