Sfaturi in alegerea bicicletei potrivite pentru tine

Mersul pe bicicleta poate fi un mod de relaxare in weekend, de petrecere a timpului liber alaturi de familie sau prieteni. Pentru altii este un hobby in care depun foarte multa pasiune, prin trasee cat mai lungi, plimbari pe munte, descoperirea de noi locuri si peisaje. Daca te atrage ideea de a avea o bicicleta potrivita pentru tine, in care sa investesti inteligent, este bine sa cunosti cateva aspecta inainte de achizitionare.

Este important sa cunosti diferentele, avantajele si dezavantajele fiecarui tip de bicicleta, pentru ce fel de drumuri este destinata, greutatea si fiabilitatea. Designul conteaza desigur, la fel si confortul, mai ales daca vrei sa alegi o bicicleta pentru plimbari in parc sau prin oras. Pentru escapade mai lungi si mai dificile, ai nevoie de o bicicleta mult mai performanta, din materiale de calitate, rezistenta la socuri, obstacole si alte probleme care pot sa apara pe drum.

Pentru a-ti fi mai usor in alegerea bicicletei potrivite am detaliat fiecare tipologie, pentru a te decide care este cea mai buna pentru ce ai nevoie in acest moment.

 Bicicleta de oras

O bicicleta potrivita pentru incepatori si cei care doresc sa se plimbe prin oras, parcuri si alte imprejurimi. Bicicleta de oras trebuie sa fie indeajuns de usoara, mai ales daca alegi un model cu posibilitate de atasare a bagajelor. Pozitia corpului pe acest tip de bicicleta trebuie sa fie dreapta, sa nu depui mult efort atunci cand mergi pe ea, sa te simti confortabil si in largul tau, pentru a putea fi atent la ce se petrece in jur si in trafic. Pentru femei exista modelele de biciclete pentru oras in culori pastelate sau deschise, cu ghidon curbat, cosulet in fata pentru depozitare si roti in aceiasi nuanta. Pe Filebox.ro gasesti o gama variata de biciclete pentru oras, pentru femei, barbati sau copii, la preturi avantajoase.

 Cursiera

Cursiera este destinata plimbarilor pe sosea, fiind foarte usoara in ceea ce priveste greutate totala, pentru a se misca cat mai rapid. In acest sens, anvelopele sunt mult mai inguste fata de cele pentru bicicleta de oras sau MTB. Cursiera se adreseaza mai ales celor care au o experienta suficienta cu mersul pe bicicleta, iubesc viteza si sunt intr-o conditie fizica buna. Postura pe acest tip de bicicleta nu este printre cele mai confortabile, mai ales pe drumuri lungi. Daca iti doresti un model de cursiera in care care sa investesti, alege un model cu cadru de carbon, cat mai usor si rezistent in timp, la conditiile de vreme si alti factori.

 Bicicleta pliabila

Un alt tip de bicicleta potrivita pe distante scurte, in oras sau pentru plimbari, este tipul de bicicleta pliabila. Marele avantaj este pentru cei care nu au la dispozitie un spatiu special de depozitare al bicicletei si astfel, poate fi mai simplu asezata undeva in casa. De asemenea, prin faptul ca este pliabila, poate fi mai usor luata in calatorii, pentru explorari de orase sau plimbari scurte, pe asfalt. Multe dintre bicicletele pliabile au prevazut loc special pentru bagaj, fiind ideala si pentru cumparaturi rapide.

 Bicicleta electrica

Mult mai costisitoare, bicicleta electrica este alegerea perfecta pentru cei care doresc sa mearga la job cu acest mijloc de transport. Sunt mult mai grele fata de celelalte tipuri de biciclete prezentate, din cauza bateriei si motorului, insa te ajuta la pedalat, astfel incat sa mergi in ritmul dorit, fara sa depui foarte mult efort si fara sa transpiri, mai ales vara. Este o investitie care merita pentru cei care ar utiliza zilnic o astfel de bicicleta si care doresc eficienta mai presus de orice.

 Bicicleta de munte (MTB)

Bicletele de munte sunt realizate din materiale mult mai rezistente la socuri si alti factori externi, cu aparatori mai bune, anvelope mai groase si durabile la mersul pe drum accidentat, pietris si alte tipuri de pamant. Cadrul acestei biciclete este solid, fiind prevazuta cu suspensii, pentru o amortizare a miscarilor bruste din timpul coborarilor sau drumurilor pline cu obstacole din zona montana. Pretul unui MTB variaza in functie de brand, piesele componente, accesorii, anvelope, fiabilitate.