Tipuri de incaltaminte pentru femei pentru acest sezon



Poate mai mult decat sa ai o suita de pantofi pretiosi conteaza sa stii pe care anume sa-i incalti, in functie de conformatia ta. De aceea, ti-am creat ghidul perfect.



COSMO a stat de vorba cu Flavia Stoian - fashion designer apartinand tinerei generatii, cu experienta de fashion editor in strainatate, care acum creeaza pentru brandul DnV si pregateste lansarea brandului semnatura, Flavia Stoian.

Din experienta acumulata, Flavia te sfatuieste ca atunci cand esti in cautarea modelului de incaltaminte perfect, "trebuie sa tii cont de doua aspecte: conformatia ta si gradul de comoditate pe care il ofera perechea respectiva".

Gaseste-ti modelul ideal urmand sfaturile de mai jos si apoi pregateste-te sa dai startul unei super sesiuni de... shoe-shopping!

Stiletto

Desi documente fotografice atesta ca pantofii tip stiletto existau inca de la sfarsitul anilor 1800, faima lor a devenit de necontestat la mijlocul secolului al XX-lea.

Paris Hilton si Kim Kardashian, vedete ale caror conformatii sunt foarte diferite, au pozat increzatoare pe covorul rosu cu tocuri-cui à la femme fatale. "Varianta fara platou e indicata atat femeilor mignone, filiforme, carora le alungeste piciorul, cat si celor inalte, acest model conferind o nota de eleganta oricarei tinute.

Stiletto cu platou e potrivit tuturor femeilor, fiind mult mai comod decat pantoful normal. Este foarte important ca tocul sa fie perfect, deoarece sustine intreaga greutate a corpului. In acest caz, un bun ajutor puteti gasi la magazinul de pantofi din piele naturala HotStepper.ro.

Femeile inalte nu trebuie sa se teama de acest model, putand fi purtat si adaptat oricarei tinute, cu abordari diverse - casual, elegant, cocktail", explica Flavia.

Daca ai o silueta mignona, ca a actritei Christina Ricci, nu opta pentru un stiletto cu platou inalt, deoarece risti sa pari disproportionata. Asadar, daca ai pana in 1,65 m inaltime, alege un platou de maximum doi centimetri!

Botine la baza gleznei

Acest model de incaltaminte dama poate arata extrem de sexy, indiferent de inaltimea pe care o ai, singura conditie (extrem de importanta, de altfel) fiind sa ai picioare foarte subtiri.

In plus, tine cont si de vestimentatia pe care o abordezi: "Evita asocierea lor cu pantaloni/colanti trei sferturi, fuste de lungime medie, conice, pantaloni scurti sau Capri", sfatuieste creatoarea.

Daca ti se potrivesc, alege-le linistita, mai ales ca in acest sezon se poarta foarte mult botinele la baza gleznei gen peep-toe (deschise la degete).

Inspira-te din stilul unor vedete ca Victoria Beckham, Zoe Saldana, Ashley Greene sau Jessica Szohr - conformat ia acestora este perfecta pentru acest tip de sexxxxy-botine!

Botine pana la jumatatea gambei

Gwyneth Paltrow sau AnnaLynne McCord (iubita lui Kellan Lutz) au acaparat bliturile fotografilor purtand acest model. "Flateaza numai conformati$i inalte si subtiri, deoarece lungimea medie fragmenteaza intr-un mod inestetic piciorul", explica Flavia.

Cizme peste genunchi

Acest tip de cizma a beneficiat de o expunere foarte mare, fiind promovat de celebritati cum ar fi Cher sau fetele din trupa Abba inca din anii '60, pentru ca apoi Julia Roberts sa le afiseze cu curaj in filmul Frumusica (1990).

Cu "aroma" de fetis si un aspect ultra-hot, popularitatea cizmelor peste genunchi a crescut azi, fashion icon-uri ca Sienna Miller si Kate Moss transformand acest model intr-un must-have casual si sexy in acelasi timp.

Le poti incalta indiferent de inaltimea pe care o ai si le poti combina cu "un pulover supradimensionat si colanti, cu jeans skinny si un top deschis la culoare care urmareste linia corpului - ideea de baza este ca restul outfit-ului sa fie cat mai simplu si mai conservator".

Daca nu esti genul care sa lase la vedere prea multa piele si ti se par cam indraznete pentru personalitatea ta, combina-le cu o rochie lunga sau trei sferturi, cu taietura laterala, care sa le dezvaluie privirilor doar uneori.

Cizme

Fie ca sunt cu toc sau joase, casual sau elegante, pana la genunchi sau cu cativa centimetri sub, cizmele sunt cea mai versatila piesa din garderoba ta, nu-i asa?

Flavia Stoian recunoaste ca multe femei gresesc cand vine vorba de lungimea cizmelor perfecte pentru silueta pe care o au, de aceea "femeilor scunde le recomand un model de cizma cu cativa centimetri sub genunchi, care urmareste linia piciorului.

Femeile inalte pot incalta cu lejeritate si cizme mai pana la genunchi, baggy sau mulate". In plus, paleta de combinatii vestimentare pentru acest model este foarte larga: jeansi skinny si rochii mini - numai pentru femeile inalte. "De evitat: pantalonii bufanti sau scurti", spune Flavia.

Cizmele UGG

Britney Spears, Ashlee Simpson si o suita de alte celebritati hollywoodiene "se lauda" cu cizmele UGG in pozele de paparazzi, indiferent de anotimp. Totusi, nu toate sunt avantajate de acest model.

"Toata lumea ar trebui sa aiba o pereche de UGG in garderoba. Insa nu sunt recomandate femeilor voluptoase, ci mai degraba siluetelor androgine", e de parere designerul.

Inca o greseala ar fi sa le porti cu sosete sau dres - pielea din oaie din care sunt facute este special tratata pentru a mentine temperatura corpului constanta, indiferent de vremea de afara, deci incalta-le direct pe piele.

Iarna aceasta poarta UGG-uri cu jeans skinny (nu largi), cu colanti sau pantaloni de trening (numai extra-scurti)!