Testele rapide pentru Covid-19, o cale simpla de a tine sub control raspandirea viruslui

Pandemia de Covind-19 este cea care a schimbat semnificativ modul in care vietile noastre de zi cu zi se desfasoara in prezent. Purtarea mastii in exterior sau distantarea sociala au devenit ambele o parte integrata din viata noastra de zi cu zi, fie ca ne place acest aspect sau nu. Unul dintre aspectele problematice legate de coronavirus reiese din gradul ridicat de contagiozitate al acestuia si simplitatea cu care acesta poate fi contactat. Asa cum bine stim, Covid-19 afecteaza caile respiratorii, avand o simptomatologie destul de diversificata, foarte asemanatoare cu cea a gripei sezoniere, motiv pentru care Covid-19 poate fi destul de usor confundat cu aceasta. Aparatia unor teste precise insa a facilitat enorm modul in care noul virus poate fi depistat si tinut sub control, pana cand vaccinul va fi disponibil la scara larga.

            Unul dintre avantajele majore ale testelor de tip Real-Time PCR reiese din faptul ca acestea au o acuratete foarte mare, insa printre dezavantajele ce se contureaza cel mai bine in cazul acestora, este durata mare de timp pana sosesc rezultatele. In acest sens, au fost concepute celebrele teste rapide pentru Covid, care ofera un rezultat mult mai rapid, aspect ce ar i-ar putea ajuta pe medici sa descopere mult mai rapid prezenta virusului in organism. O depistare rapida si eficienta, inseamna un control mult mai bun asupra reducerii numarului de infectari. De ce ne sunt utile aceste  teste si cum ne pot ajuta sa tinem mult mai bine sub control intreaga pandemie?

            Rezultate precise, in timp real.

            De departe unul dintre aspectele ce au transformat testele rapide pentru Covid intr-una dintre cele mai eficiente modalitati de depistare a noului virus reiese din faptul ca acestea au capacitatea de a depista in timp record prezenta sau absenta virusului in organism (in cateva minute). Desi au o acuratete putin mai mica decat cea a testelor PCR, acestea reprezinta una dintre cele mai bune metode preliminare de depistare a virusului.

            O mai buna tinere sub control a pandemiei.

            Dat fiind faptul ca in prezent virusul a ajuns in aproape orice colt al lumii in care traim, este destul de dificil de preconizat unde va izbucni urmatorul focar. Un test rapid pentru covid reprezinta  o "arma"eficienta prin care pot fi testate toate acele persoane ce prezinta simptome specifice noului coronavirus. Cu cat o persoana este depistata pozitiv mai devreme, cu atat mai repede acesta poate fi izolat, astfel ca riscul ca aceasta sa infecteze si alte persoane va disparea complet.

            Ce putem face noi pentru a limita raspandirea virusului?

            Chiar daca este practic imposibil sa stim cu exactitate cand suntem in pericol de a contracta virusul, purtarea mastii de protectie, distantarea sociala, urmarea unui program special de detoxifiere sau a unuia de crestere a imunitatii si testarea atunci cand apar simptome specifice reprezinta de departe cele mai eficiente arme pe care le avem impotriva noului virus. Urmarea cu strictete a acestor recomandari, ne poate ajuta sa scadem drastic sansele de a contracta virusul si ne ofera posibilitatea de a ne proteja atata pe noi, cat si pe cei din jur.

            

teste rapide covid teste covid program detoxifiere