Tendinte de eficientizare a costurilor in call centere

 



Mediul international de business recunoaste din ce in ce mai mult solutiile de tip Saas, drept o alternativa moderna ce reduce costul total de proprietate (total cost of ownership - TCO). Cei mai importanti reprezentanti ai domeniului de research, in frunte cu compania Gartner arata ca aproape 90% din organizatiile chestionate isi vor mentine sau extinde utilizarea Saas (Gartner, User Survey Analysis: Software as a Service, Enterprise Application Markets, Worldwide, 2008).  

Principalele obiective ale implementarii de tip contact center on demand sunt urmatoarele: eliminarea costurilor suplimentare privind personalul si infrastructura interna, accelerarea activitatii, folosirea de metode de plata moderne (pay as you go), continuitate de upgrade/update, eficientizarea efortului personalului (focus pe actiuni si obiective clar delimitate), reducerea riscului de pierderi de date si de timp, din cauza unor probleme tehnice.

Avantaje de business Saas:

- adaptabilitatea la infrastructurile deja existente ale call centerelor

- cresterea performantei si a satisfactiei clientilor - loialitate

- promoveaza un model de business eficient: agentul care activeaza de acasa

- asigura inovatie tehnologica, marind nivelul de competitivitate

Conform grupului de cercetare IDC, companiile de toate dimensiunile vor utiliza tehnologia Saas cu cel putin 27% mai mult pana in 2011. Dinamica internationala a pietei de call centere se confrunta cu obstacole legate de costuri, orientandu-se catre solutii de tip all in one sau catre pachete de inchiriere a tehnologiei necesare, pentru a evita investitii pe termen lung. Cu toate acestea, studiile arata ca sectorul de contact center se afla in extindere. Inca din 2006, Saas a demonstrat faptul ca poate scadea substantial costurile din industria de call center (Sursa: Yankee Group). Un call center clasic cu o capacitate de 100 de agenti isi poate reduce costurile cu pana la 34%, in timp ce un call center cu o capacitate de 400 de locuri, isi poate cobori costurile cu pana la 45% prin adoptarea unei solutii Saas.

DNA Solutions recomanda solutii moderne de tip call center on demand si pune la dispozitia clientilor sai pachete tehnologice inovatoare, ce asigura stabilitate si performanta de business, la un cost rezonabil, ce acopera nevoile de continuitate si dezvoltare, stimuland competitivitatea de nisa. De-a lungul timpului, DNA Solutions a implementat cu succes atat contact centere complexe, cat si call centere de mici dimensiuni, pentru categorii principale de afaceri de pe piata locala si internationala. Mai mult, echipa de consultanti propune constant solutii de eficientizare a resurselor si de stimulare a productivitatii companiilor. 

Despre DNA Solutions

Cu peste 350 de companii cliente din Europa Centrala si de Est, DNA Solutions se numara printre liderii furnizori de solutii enterprise inca din 1998. Intr-o lume in care informatia inseamna putere, portofoliul nostru de business se focuseaza pe solutii de Contact Centers, Telephony si Business Optimization. Spiritul de excelenta in comunicarea de business se naste din tehnologie de varf . Compania noastra ofera o arie larga de infrastructuri impecabile de conectivitate: call centers, telecom, networking, storage, security, toate intr-un singur loc. DNA Solutions este furnizorul de solutii enterprise, care ia personal rezultatele afacerii dumneavoastra. 

call center contact center Saas networking solutii enterprise