Taxa de prima inmatriculare inca se recupereaza!In ceea ce priveste aplicarea principiului poluatorul plateste invocam faptul ca nu se aplica egal intrucat daca autoturismul nu este înca vandut, el nu polueaza, deducand aceasta din faptul ca nu se plateste taxa de poluare. Deci concluzia corect si legala potrivit noii ordonante ar fi ca , acea masina înca nevanduta nu polueaza.

Ordonanta noii taxe face referire la cota de reducere din formula de calcul a noii taxe. Mai exact, daca proprietarul masinii face dovada ca respectivul automobilul este mult mai depreciat comparativ cu varsta lui, acesta poate primi o reducere a taxei care ajunge la 100 de euro. Ceea ce nu s-a spus este însa  ca dovada starii de depreciere nu poate fi constatata oriunde, ci numai la un centru RAR, unde o asemenea evaluare complexa costa aproape 300 de euro. 

Alta problema pe care o ridica legea este faptul ca sumele pe care romanii le pot cere pentru restituirea a unei parti din aceasta taxa se vor plati în limita fondurilor disponibile. Întrucat în buget nu au fost cuprinse suplimentar aceste sume, teoretic exista posibilitatea ca la un moment dat, din cauza avalansei de solicitari pentru restituirea taxei, sa existe dificultati în rambursare, adica se aplica principul primul venit primul servit.

La fel ca pana in ianuarie mii de oameni continua sa dea in judecata statul pentru aceasta taxa preluata in mod abuziv. Ca o modalitate de contracarare a hotararilor castigate, leguitorul anunta ca se va face o recalculare a taxei vechi in functie de taxa noua si difierenta se va da inapoi proprietarilor.

Chiar daca prin noua reglementare s-a incercat stoparea fluxul de dosare impotriva statului, legislatia in vigoare de la 1 ianuarie 2012 este la fel de defectuoasa ca si cea anterioara.Intrucat instantele au obser vat ca nu exista practic o diferenta intre reglementari procesele impotriva noii taxe de poluare se castiga la fel ca si cele vechi.

Vrei banii inapoi? Contacteaza-ne!

recuperare taxa poluare avocat taxa poluare cabinete de avocatura recuperari debite asistenta juridica