Start la Inscrieri - Selectia Screening - pentru Scoala de Excelenta

In anul 2010 a fost lansat in sectorul 6 la initiativa Inspectoratului Scolar Sector 6 primul Program de Inovatie Didactica dedicat copiilor cu abilitati inalte, care sustine profesorii, parintii, si copiii cu o educatie de excelenta prin noile metode inovative de decoperire a inteligentelor multiple si a abilitatilor pentru toata viata printr-un parteneriat cu asociatia non-profit IRSCA Gifted Education. Proiectul este unic in Romania, in concordanta cu stipularile Recomandarii Europene 1248/1994 şi cu reglementarile natonale ale Legii 17/2007, in spiritul politicilor dezvoltate de UE, UNESCO, şi totodata, un proiect cu vizibilitate maxima la nivel national si international si de o importanţă capitala pentru susţinerea cu o educatie diferentiata, a copiilor cu abilitati inalte pentru dezvoltarea unei societati bazate pe cunoaştere.

PRIMA ETAPA


Prima etapa a proiectului invita copiii din toate scolile partener din sectorul 6 la inscrierea pe baza unui Acord semnat de parinti la testarea screening ce va avea loc in perioada Septembrie – Octombrie, in urma recomandarilor facute de profesori si invatatoare dar si prin autonominalizare – care sunt incurajate. Asociatia a furnizat o lista a criteriilor de recomandare a copiilor pentru participarea in etapa screening. In anul 2010 au participat in aceasta faza a proiectului peste 835 de copii dintre care 338 au fost invitati in a doua etapa.

Etapa screening urmareste identificarea copiilor cu abilitati inalte / potential inalt -  o categorie cu risc social ridicat si cu nevoi speciale de educatie -  ce presupune testarea intregii populatii astfel selectate la nivelul scolilor pe baza unui test international etalonat, validat pe populatia Romaniei si avizat de de Colegiul Psihologilor din Romania, care vizeaza descoperirea abilitatilor cognitive ale copiilor aplicat de experti si voluntari IRSCA Gifted Education.

ETAPA FINALA


In urma testarii, primii copii clasati cu cele mai bune rezultate vor fi invitati in etapele urmatoare in luna Noiembrie-Decembrie, pentru teste complexe de aptitudini, interviu si selectie finala urmand ca cei mai bine motivati sa fie selectati pentru “Scoala de Excelenta” Ianuarie-Iunie 2012, pentru o serie de minim 6 cursuri anuale de curricula imbogatita, evaluari de personalitate, consilieri, si alte 4-8 cursuri la alegere, care vor urmari sustinerea abilitatilor lor si a integrarii lor sociale.

Cursurile vor incepe in luna Ianuarie 2012 in Centrul Multimedia de Inovatie Didactica din sectorul 6, ce include un Centru Permanent de Testare. In 2012, Scoala de Excelenta va oferi burse totale si burse partiale pe baza de merit list si un numar de locuri cu taxa pentru sustenabilitatea proiectului pentru copiii calificati in lotul final de selectie. Numarul locurilor va fi decis in functie de performantele lotului testat.

CUM VA PUTETI INSCRIE


Inscrierea copiilor din sectorul 6 se face direct la scoala PARTNER din Programul de Inovatie Didactica si totodata, pe baza recomandarii profesorilor dar si autonominalizarea copiilor. Cadrele didactice sunt incurajate sa prezinte la clasa proiectul si scopul lui.

Lista scolilor partener (21 de scoli) si invitatia de participare in Program este vizibila aici.


DATA LIMITA



Recomandam parintilor sa solicite profesorilor si invatatoarelor informatiile pentru participare si formularele de inscriere. Data limita de inscriere este 30 mai.


Intra in selectia pentru Scoala de Excelenta din Bucuresti, un program de educatie diferentiata dedicat copiilor cu abilitati inalte.

 

Indrazneste sa fii altfel! Te asteptam intr-o comunitate unde iti poti face prieteni ca tine, unde esti respectat si apreciat pentru unicitatea ta.

 

Organizator: IRSCA GIFTED EDUCATION

 

Parteneri Scoala de Excelenta, prima scoala dedicata sustinerii copiilor cu abilitati inalte

 



Inspectoratul Scolar Sector 6, Bucuresti




Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, Catedra de Psihologie Clinica si Psihoterapie, Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei




Universitatea Bucuresti, Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei




Cognitrom




Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti




Simon Fraser University, Faculty of Education




Neag School of Education, University of Connecticut






Sustinatori:

 



EDUGATE




ANOSR- Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania




AIESEC Bucuresti




Societatea Civila pentru Educatie si Informatizare,




Responsible Management Romania




Comunitatea Ambition.ro




Ad-ASTRA




Fundatia Nationala Romanii de Pretutindeni,




Liga Studentilor Romani din Strainatate




Skill Team.






Sponsori:


Multumim urmatorilor Sponsori care ne-au sustinut in 2011 prin donatii pentru functionarea Scolii de Excelenta:



BIOnatura  (donatii in bani si in natura)




Romtelecom (donatii in natura)




Schenker Romtrans (donatii in natura)




Trust Motors (donatii in bani)




Ipsen Pharma Romania (donatii in natura)




Orange Business Services (Equant) (donatii in natura)




Unidea Foundation (Giftmatching)




AEROTEH (donatii in bani)




Ateliere Fara Frontiere (donatie in natura)




SOFTWAY (donatie in bani)




Hewlett-Packard (donatie in natura)




NEMIS TEHNOLOGIE (donatie in natura)

abiltiati inalte selectie scoala de excelenta inovatie prima etapa