Sistemul educational – principala schimbare pe care tinerii lideri ar face-o in Romania



Bucuresti, 15 marte 2012

Fundatia LEADERS a realizat in luna martie 2012 un sondaj pentru a releva care sunt primele schimbari pe care tinerii de elita le-ar face in Romania. Studiul realizat pe un esantion de 530 de respondenti arata ca principalul lucru pe care tinerii l-ar schimba in Romania este “sistemul educational” cu un procent de 53%, urmat de “clasa politica” cu un procent de 25% si “sistemul sanitar” pe care 10% dintre acestia l-ar schimba. Profilul celor care au luat parte la sondaj este al tanarului orientat spre performanta, cu varste cuprinse intre 18 si 25 de ani, cu domiciliul in tara sau strainatate, o mare parte din respondenti fiind membri ai comunitatii LEADERS.

 Esantionul a cuprins si absolventi ai celei mai apreciate scoli de leadership din Romania, LEADERS School, tineri care au participat in program in intervalul 2008-2011. Participantii LEADERS School dau viata cuvintelor lui Mahatma Gandhi, fiind ei insisi schimbarea pe care o doresc in lume. Deoarece schimbarea sistemului educational se poate realiza doar pe termen lung, viitorii lideri au facut un prim pas spre aceasta, participand la programe precum LEADERS School care presupun procese de invatare experientiala. Intrebat cum i s-a schimbat viata dupa LEADERS School, Daniel Rusu, Partener pe Business Development in cadrul unei firme de consultanta in management local, a declarat: “LEADERS School a insemnat pentru mine mai mult decat o scoala de leadership, a insemnat o experienta de viata. Oamenii pe care i-am cunoscut, atat invitati, cat si participanti, au fost punctul de la care s-a schimbat ceva in perceptia mea asupra viitorului, succesului, pasii urmatori in cariera si pasiuni.” Daniel a absolvit Scoala de Management din Strasbourg  si s-a intors in tara la oferta de a coordona un proiect de dezvoltare a unei companii viticole din Romania pe piata chineza.

In primavara aceasta va avea loc cea de-a noua editie  LEADERS School in perioada 1-7 Aprilie in Predeal la Hotel Orizont, unde tinerii dornici de schimbare se vor intalni cu: Åžerban Toader, Senior Partner KPMG, Justin Capra, Inventator; DragoÅŸ Anastasiu, Presedintele Eurolines, Gabriel Liiceanu, Filozof si Scriitor; Mihaela Nicola, CEO The Group, Roberto Lazarov, CEO-ul FunDeal; Dan Perjovschi, Artist vizual; Rucsandra Hurezeanu, Fondator Ivatherm, actorul Ion Caramitru, muzicianul Grigore LeÅŸe, dar si Producatorul TVR Silvia Ghiaţă. De asemenea, companiile responsabile sustin performanta si investesc in educatie, oferind burse tinerilor de elita cu posibilitati financiare reduse. Anul acesta, 10 dintre cele 30 de locuri sunt finantate integral si partial de Romtelecom, Ursus Breweries, Adobe Romania si Coca Cola Hellenic.

Pentru a putea lua parte la LEADERS School, tinerii care se incadreaza in profil se pot inscrie pe site-ul programului www.leadersschool.ro.

Fundatia LEADERS contribuie la transformarea moderna a Romaniei prin dezvoltarea unor lideri responsabili si a unei mentalitati orientate catre implicare si actiune. Programele LEADERS sunt adaptate tuturor celor care doresc sa isi dezvolte abilitatile de leadership, indiferent de varsta sau nivelul de experienta, sunt inovative ca metodologie si tematica, sunt flexibile, incluzand si module in interval de timp scurt si sesiuni de durata mai lunga. Printre initiativele fundatiei se numara Leadership Autentic, LEADERS Education si LEADERS Academy.



 

leadership LEADERS School Fundatia LEADERS burse LEADERS School sondaj