Sfaturi utile pentru amenajarea cu stil a unei bai

        Baia se numara fara doar si poate printre incaperile cele mai importante ale unei locuinte, chiar daca de multe ori avem tendinta de a o trece pe un plan secundar. Amenajarea cu stil a unei bai nu este un lucru tocmai simplu si nu se rezuma exclusiv doar la alegerea unui mobilier potrivit. Intregul proces de amenajare al unei bai ar trebui sa fie unul in care deciziile sa fie luate cu mare atentie in conditiile in care este destul de putin  probabil ca iti vei reamenaja baia intr-un viitor apropiat. Astazi, cu atat de multe informatii la dispozitie lucrurile ar trebui sa fie destul de simple, insa iata ca realitatea nu este deloc asa si foarte multi proprietari de locuinte intampina dificultati la acest capitol. Alegerea mobilierului si a unei culori pentru baie reprezinta doar doi pasi importanti dintr-un proces care in realitate este unul mult mai complex.

            Producatorii de mobilier si obiecte sanitare ne intampina in momentul actual cu o gama foarte diversificata de astfel de produse, ceea ce este imbucurator pe deoparte, dar un aspect ce ingreuneaza deciziile pe de-alta. Indiferent insa de cat de dificile ar putea parea lucrurile, cert este faptul ca iti doresti ca baia ta sa fie amenajata cu stil si sa respecte catusi de putin tendintele actuale. Iata asadar cateva sfaturi utile care te pot ajuta sa faci alegerile potrivite cat mai usor!

            Alege un stil de amenajare.

            Un punct foarte bun de plecare in procesul de amenajare al baii este acela de a alege un stil de amenajare pentru aceasta. De indata ce ai facut acest lucru, ai simplificat destul de mult alegerile pe care le ai de facut. Daca iti doresti o baie amenajata intr-un stil modern, atunci atentia ta ar trebui sa se indrepte inspre un mobilier de baie cu un design minimalist, spatios si compartimentat cat mai inteligent. Mai mult decat atat, vei avea in mod evident nevoie si de corpuri sanitare preponderent din stica sau marmura pentru a putea obtine un efect cu adevarat deosebit.

            Asigura-te ca faci toate achizitiile necesare.

            Asa cum spuneam si la inceputul acestui articol, o baie amenajata cu stil nu se rezuma doar la alegerea unor piese de mobilier specifice, ci concomitent exista o serie de alte produse carora este recomandat sa li se acorde atentie. Robinetii si obiectele specifice baii spre exemplu trebuie sa fie concepute dintr-un material care sa se poata integra cat mai bine in stilul de amenajare ales. De cele mai multe ori se opteaza pentru metal datorita aerului modern pe care acesta il aduce intregii incaperi.

            Nu uita de cromatica.

            In alegerea mobilierului si a produselor sanitare este foarte important sa acorzi o atentie sporita si cromaticii. Daca ai optat pentru amenajarea unei bai moderne, atunci recomandarea este aceea de a nu combina mai mult de doua culori dat fiind faptul ca vorbim despre minimalism. Intre gresie, faianta, mobilier si produsele sanitare trebuie sa se stabileasca un acord cromatic cat mai placut, altminteri este destul de simplu sa transformi baia intr-un veritabil kietsch, lucru pe care probabil iti doresti sa il eviti cu orice pret.

           

 

        

mobilier de baie