Merita sau nu , sa investesti intr-un apartament nou in Bucuresti

Apartamentele noi sunt foarte atragatoare pentru toti cei care isi doresc sa isi cumpere o locuinta. Este adevarat, blocurile vechi nu merita investitia si sunt mult prea diferite de ceea ce isi doreste omul modern iar casele sunt foarte scumpe. In aceste cazuri, achizitia de apartamente noi poate sa fie o solutie buna.



Ce avantaje aduc apartamentele noi?



Daca vrei sa faci o astfel de achizitie, te vei bucura de o serie de avantaje. In primul rand, vei avea la dispozitie un apartament construit intr-un bloc nou, care cel putin teoretic este foarte rezistent la cutremure si la alte reactii neplacute ale naturii. Un alt avantaj poate sa fie faptul ca, de cele mai multe ori, vecinii sunt tineri si intelegatori, spre deosebire de vecinii pe care ii intalnesti intr-un bloc vechi de locuinte. Din pacate insa, nu doar beneficiile sunt cele prezente la achizitia unui apartament nou, ci si micile sau marile neplaceri.



Care sunt dezavantajele pe care le prezinta achizitia unui apartament nou?



Cum dezavantajele sunt mult mai usor de observat si sunt foarte neplacute, le vom acorda ceva mai multa atentie. Unul dintre principalele dezavantaje pe care le are achizitia unui apartament nou este faptul ca, cel putin in Bucuresti, blocurile noi de locuinte sunt situate la periferia orasului. Practic, achizitionand o astfel de casa de izolezi de viata centrala si de toate beneficiile pe care le ofera aceasta. Este adevarat ca exista si apartamente noi in centru, insa acestea sunt extrem de scumpe si nu merita efortul financiar. Daca alegi cu atentie apartamentul, poti totusi sa dispui de o strada libera sau de o linie de metrou in apropiere,chiar daca locuinta este intr-o zona periferica. Totul este sa analizezi cu atentie fiecare optiune.



Un alt dezavantaj, destul de important, este faptul ca blocurile noi sunt construite cu materiale de proasta calitate. Din dorinta de a obtine profit cat mai mare, constructorii au tendinta de a introduce materiale de o calitate indoielnica. Acestea, in timp, cedeaza asupra diversilor stimuli externi si creaza o multime de probleme, inclusiv in ceea ce priveste rezistenta. Din acest motiv, inainte de a achizitiona un apartament este bine sa afli cu exactitate care este modul in care acesta a fost construit. Astfel, achizitia unui apartament nou poate sa fie o decizie inteleapta sau una mai putin inteleapta. Totul este sa fii atent si sa cheltuiesti fiecare banut cu cap.