Senior Interactive Din nou pe podium la WebAward



 



Senior Interactive a castigat anul acesta al 4-lea premiu la WebAward, festival organizat de The Web Marketing Association, devenind astfel cea mai premiata agentie romaneasca in cadrul acestei competitii ce are loc in USA. Proiectul www.istoriacomunismului.ro dezvoltat pentru Fundatia Soros si IICCMER a castigat premiul “Outstanding Website”, impresionand juriul prin content si usability.


In urma research-urilor facute de catre Fundatia Soros a aparut si problema ridicata in brief. 38% dintre adolescentii romani cred ca perioada comunista a fost mai buna decat cea contemporana. De asemenea, foarte multi dintre cei nascuti dupa 89 nu stiu prea multe despre acea perioada.

 

Asa a luat nastere www.istoriacomunismului.ro, un proiect care isi propune sa schimbe perceptia generala despre anii petrecuti de romani sub regimul comunist.

 

Am dat timpul cu 22 de ani inapoi si am creat un altfel de “acasa”. “Acasa” unde telefonul e ascultat, pe biblioteca se afla un milieu si poza tovarasului, iar pe televizor “ruleaza” 44 de ani de comunism, fiecare an cu documentarul lui. Mai sus, intr-un dulap, sta bine ascunsa cartea interzisa – 1984 a lui Orwell. Daca o atingi s-ar putea sa te ia la interogatoriu. Pe masa din fata televizorului gasesti radioul la care prinzi cu putina indemanare si Romania Libera.

 

Prin interactiunea cu fiecare obiect in parte am reusit sa-i facem pe utilizatori sa traiasca pentru aproximativ 20 de minute in plin comunism. Din fericire, din comunismul prezentat de noi puteai sa dai sign out, fara varsare de sange.

 

“Comunismul a fost bun sau rau? Cu istoriacomunismului.ro am vrut sa raspundem la aceasta intrebare insa, mai ales, am incercat sa lasam userii sa inteleaga singuri cum a fost viata romanilor inainte de 89. Am construit un crampei de realitate comunista, am ascuns in ea diverse amintiri si am adaugat o multime de documente scrise, audio si video. Ne-am intors in timp ca sa putem arata izolarea, teroarea si alienarea de atunci. De ce? Pentru ca, bun sau rau, e trecutul nostru...” spune Vasile Alboiu, Creative Director.

 

Echipa Senior Interactive care a lucrat la acest proiect: Mihai Tataru (Managing Director&Owner), Vasile Alboiu (Creative Director), Eleodor Ghenoiu (Senior Strategic Planner), Miruna Dumitrescu, Marius Matei (Copywriting), Alina Ciocarlie, Daniel Oprea (Art direction&Animatie), Ximena Dragusin, Gabi Stanca (Client Service), Teo Onicel, Valentin Vasilescu, Alex Vaduva, Stefan Zibilianu(Programare), Ionut Ciubotariu, Razvan Albu (Project Management).

 

 

 

 

 

Despre Senior Interactive

 

Senior Interactive este o agentie independenta si unul dintre liderii pietei locale de comunicare digitala. La 9 ani de la infiintare, Senior ofera un mix unic de creatie si tehnologie, proiectele dezvoltate remarcandu-se prin eficienta si rezultate masurabile in business-ul clientilor.

 


Principalele competente sunt: interactive advertising (strategie, creatie, social media), productie digitala (project management, development digital - online, aplicatii mobile, augumented reality, implementare mecanici de promotie si integrare de sisteme) si consultanta eBusiness.

 

 

 

Printre clientii nostri activi se numara: Abbott Pharmaceuticals Romania (Societatea Romana de Cardiologie), Altex Romania (Media Galaxy), British American Tobacco (Kent, Vogue, Dunhill), FrieslandCampina Romania (Milli, Napolact, Dots), Henkel Romania (Schwarzkopf, Fa, Gliss, Palette), Hewlett Packard, Mars Romania, Orange Romania, Roche Romania, Wrigley Balkan East (Orbit, Airwaves, 5 Gum).

 

 

 

Senior Interactive crede in puterea educativa a advertising-ului, dovada fiind proiectele dezvoltate in parteneriat cu: Scoala de Valori, SOS Satele Copiilor, Anim’est, TIFF, IICMER, Fundatia Soros Romania si TechSoup Romania.

 

 

 

Senior a obtinut premii si nominalizari la: Mobile WebAward 2012, WebAward 2012, Gala SocietatiiCivile 2012, Best Ads 2011, Internetics 2011, Golden Drum 2011, Webstock 2011, WebAward 2010, Internetics 2010, WebAward 2009.

 

 

 

 

senior interactive premiu fundatia soros web award agentie digital