Saptamana In Culise Un Altfel de Teatru Independent in Bucuresti





Asociatia Culturala In Culise va invita in perioada 9-16 Decembrie 2011 la Evenimentul de Inaugurare a Teatrului Independent In Culise. O saptamana cu avanpremierele spectacolelor din Stagiunea In Culise 2012, spectacole invitate, discutii libere despre teatru si conferinte de presa.

 

 

 Teatrul In Culise a adunat sub aceeasi umbrela artisti consacrati, dar si tineri absolventi sau pasionati de teatru care doresc sa se afirme prin proiecte originale si unice care se vor putea monta numai in casa din Stefan Mihaileanu nr.53. Misiunea celor doi tineri fondatori ai Asociatiei Culturale In Culise, Cristian Bajora – regizor (24 de ani – Absolvent al Facultatii de Cinematografie – specializarea Regie de Film si Televiziune, clasa Dan Pita) si Stefan Nistor – actor (22 de ani, Absolvent al Facultatii de Arte – specializarea Arta Actorului – clasa Virgil Ogasanu) este aceea de a inventa un teatru inovator, nou, cu texte si viziuni proaspete, un teatru care sa aduca aproape de public notiunea de Happening, care sa provoace si sa recastige publicul tanar indepartat de cultura si arta si mai ales un teatru care sa reuseasca sa-si sustina proiectele din fonduri proprii si independente de institutiile de stat. Spectacolele teatrului In Culise vor trece peste bariera spatiului conventional – scena si sala cu spectatori - nerefuzand insa aceasta traditie – iar spectatorul va descoperi In Culise o experienta cu totul speciala.

 

Evenimentul va debuta Vineri, 9 Decembrie, ora 19:00, cu un cocktail pentru cei prezenti la marea deschidere, inclusiv critici de teatru si jurnalisti, fiind urmat de avanpremiera spectacolului „Imagineaza-ti ca esti Dumnezeu” in regia lui Cristian Bajora, dupa texte de Matei Visniec. Dupa spectacol vor avea loc conferinta de presa si discutiile cu spectatorii, la care vor participa criticul de teatru Victor Scoardet, regizorul Cristian Bajora si actorul Stefan Nistor.

 

Programul complet al evenimentului poate fi accesat pe teatru.inculise.ro.

 

Eveniment sustinut de: Bucuresti FM, Radio3Net, Romania Libera, Sapte Seri, Port.ro, Zile si Nopti, Metropotam, Lume Buna, Stirifeldefel.ro, Modernism.ro, OnlineGallery.ro, 4arte.ro, ArtWe.ro, HypeStreet.ro, NewsIn.

 

 

 

 

 

 

teatrul in culise un altfel de teatru inaugurare teatru independent arta