Portretul familiei princiare in viziunea artistei Anne Tognaq

Pe 20 martie 2019, la Galeria Colegiului de Arta Contemporana din Londra (LCCA) a avut loc vernisajul expozitiei de arta cu titlul “Dimensiuni Paralele” a Mariei Antoniac, cunoscută sub numele de artist Anne Tognaq.
Expozitia a fost organizata la initiativa RCCT (Romanian Cultural Charitable Trust) sub patronajul Altetelor Sale, Prinţul Paul de România si a Printesei Lia. Inaintea vernisajului, a avut loc ceremonia de dezvelire a portretului familiei regale, Altelele Lor fiind profund impresionati de maiestria penelului artistei.
Expozitia gazduieste o colectie impresionanta de 30 de lucrari de arta executate în tehnica mixta (acrilic si ulei pe panza)  și sunt dedicate publicului iubitor de artă dar în același timp celor ce admiră creațiile artistice incitante și expresive.
Maria Antoniac a pătruns frenetic în lumea artei internaționale deși este o bucovineancă care își respectă aluatul din care este plămădită și nu face rabat când vine vorba de identitatea sa.
Fiind o artistă ce oscilează productiv între portretul clasic şi impresionismul liric, cu uşoare tendinţe moderniste, transformând jocul artistic într-un veritabil spectacol vizual,
In noua colectie intitulata “Dimensiuni Paralele”  Maria Antoniac se identifică cel mai bine cu factura expresionismului clasic german.
Emoţiile trasmise de uimitoarele lucrari ale artistei sunt atât de puternice încât îţi este uşor să uiţi că te afli in Londra secolului XXI. Ele te vor transporta imediat in timp și spaţiu astfel incat vei experimenta evadarea din societatea în care orice formă de gândire critică și libera este anulată.
La începutul secolului trecut, Pablo Picasso enunţa: “Nu există artă abstractă. Întotdeauna trebuie să începi cu ceva. Dupa aceea, poti șterge toate urmele realităţii”. Maria Antoniac demonstrează in mod desăvârșit acest lucru, întrucât arta sa este frapantă si plină de valenţe simbolice. Realizate în inconfundabilul stil al expresionismului german, operele Annei te teleportează într-o lume imaginară patronată de emoţii coplesitoare. Punctul de interes al creaţiilor sale este intotdeauna Omul, eliberat de prejudecati, iar culorile alese însufleţesc reprezentarea personajelor, caracterizându-le. Operele de arta ale artistei Anne Tognaq sunt departe de a fi doar piese decorative – printr-o perfecta simbioza intre efort artistic conștient și subconștient, fiecare creatie a sa spune o poveste care oglindeste adevărata viziune a realităţii.

Ruxandra Tautu
Londra, martie 2019

www.annetognaq.com

Artista impreuna cu HRH Printul Paul si Printesa Lia de Romania

Artista impreuna cu HRH Printul Paul si Printesa Lia de Romania

Vernisajul Epozitiei

Vernisajul Epozitiei