Romania, reprezentata in board-ul european al Junior Chamber International



Din pozitia de Program Development Chairman, Rodica Lupu va superviza portofoliul de proiecte nationale si transnationale derulate in prezent de JCI Europe, in scopul de a le promova sub forma unui singur pachet si de a stimula transferul de cunostinte intre actorii implicati. Impreuna cu o echipa de 4 consilieri, Rodica Lupu va conduce programul JCI Flagship Projects, prin care know-how-ul acumulat in cadrul celor patru proiecte de referinta ale federatiei va deveni accesibil tuturor organizatiilor nationale JCI, facilitand astfel conceperea unei strategii integrate de lobby la nivel european. Initiativele incluse in program sunt urmatoarele: ”Economic Knowledge in Competition”(Germania), ”Renewable Energy” (Austria), ”Entrepreneurship in the EU” (Suedia, Monaco, Portugalia, Marea Britanie, Finlanda si Olanda) si ”Active Citizenship” (Turcia, Islanda, Estonia, Irlanda si Belgia).

”Am pornit de la nevoia de multiplicare si de promovare a bunelor practici JCI la nivel european si am construit un parcurs care sa faca posibila indeplinirea acestui obiectiv cu antrenarea resurselor deja existente in federatie. Multumesc colegilor din JCI Europe pentru votul lor de incredere si am convingerea ca la finalul acestui mandat ne vom bucura deja de primele beneficii ale platformei JCI Flagship Projects” a declarat Rodica Lupu, subliniind ca alegerea sa in board-ul JCI Europe a fost determinata de faptul ca JCI Romania deruleaza deja proiecte finantate din fonduri structurale si, din 2009, s-a aliniat la strategia internationala de dezvoltare, anticipand ca viziune deciziile la nivel global.

Sub conducerea doamnei Rodica Lupu, JCI Romania, in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si Asociatia ”Institutul pentru Politici Sociale”, desfasoara in prezent proiectul ”Actionam responsabil! – Reteaua Sociala RSC”, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Proiectul urmareste promovarea dialogului social si solutionarea provocarilor cu care companiile, organizatiile societatii civile si partenerii sociali se confrunta in implementarea initiativelor de responsabilitate sociala.

Expert in afaceri europene specializat in drept comunitar si fonduri europene, Rodica Lupu a atras in ultimul an finantari de peste 15 milioane de euro din fonduri structurale pentru proiecte ale unor organizatii publice sau private. Presedinte al JCI Bucuresti in 2007, Presedinte al JCI Romania in 2009 si Senator JCI din 2010, Rodica Lupu a incheiat parteneriate valoroase pentru organizatie si a atras finantari importante din surse private sau din fonduri nerambursabile. Din 2010, gestioneaza intregul portofoliu de proiecte cu finantare europeana al federatiei, adminstrand finantari de peste 4 mil. euro. Din 2004 Rodica Lupu detine compania G&G ProMotion, companie de consultanta cu divizii specializate de training si branding personal (EgoCentrum), publicitate si relatii publice (RemBrandT) si, incepand din aprilie 2009, proiecte cu finantare europeana. Rodica Lupu activeaza si ca trainer in domeniile: marketing, management de proiect, branding, branding personal, comunicare si relatii publice.

 

*** 

Junior Chamber International (JCI) este o organizatie neguvernamentala internationala care numara in prezent peste 200.000 de membri – lideri, antreprenori si profesionisti cu varste cuprinse intre 18 si 40 de ani – si este prezenta in mai mult de 5000 de comunitati locale din peste 120 de tari, pe 5 continente.

Intre membri marcanti ai JCI la nivel international se regasesc Kofi Annan, Printul Albert de Monaco, Jacques Chirac, William J. "Bill" Clinton, Albert "Al" Gore JR. sau Hubert H. Humphrey.

Infiintata in anul 2002, filiala din Romania numara peste 150 de membri activi, iar din federatie fac parte, pana in prezent, 15 orase – Bucuresti, Bacau, Botosani, Brasov, Cluj, Constanta, Iasi, Lugoj, Piatra-Neamt, Oradea, Sibiu, Suceava, Tirgu Mures, Timisoara si Vaslui. Organizatia are deja dezvoltate grupuri de initiativa si in orasele Baia-Mare, Buzau, Craiova si Ploiesti, iar extinderea retelei JCI continua, urmatorul pas vizand infiintarea unei organizatii locale in Republica Moldova.

JCI Romania JCI Europe Rodica Lupu antreprenoriat