RIO BUCOVINA: „Cãldura previzionatã în primele douã luni de toamnã poate genera o creºtere cu



“Luând în calcul prognozele meteo pentru lunile septembrie ºi octombrie ºi faptul cã piaþa de apã îmbuteliatã a crescut cu 15% în perioada iunie-iulie 2011 faþã de aceeaºi perioadã a anului trecut, estimãm cã nu vor fi probleme în atingerea obiectivelor propuse la începutul anului ºi cã în perioada care urmeazã consumul de apã se va situa undeva la 5% peste estimãri. Experienþa noastrã pe piaþa de apã mineralã îmbuteliatã, dar ºi rezultatele studiilor efectuate în ultimii ani, aratã cã temperaturile ridicate duc la un consum mediu de circa 2 litri de apã / zi, necesarul zilnic de apã al unei persoane adulte, mai mare cu mult faþã de consumul mediu zilnic”,  explicã Camelia Hoinãrescu, Director de Marketing al Rio Bucovina.

În prezent, conform studiilor de specialitate,  piaþa de apã îmbuteliatã din România atinge circa 10 milioane de hectolitri, adicã 0,15 litri / zi / persoanã. Potenþialul de consum al pieþei în ceea ce priveºte apa îmbuteliatã este aºadar departe de a fi atins, considerã specialiºtii Rio Bucovina.

Pe perioada verii, mai ales în zilele caniculare, nevoia de hidratare creºte semnificativ ceea ce genereazã o creºtere a cererii pe piaþã de apã îmbuteliatã. Vara anului 2011, conform datelor Nielsen,  a adus un consum mai mare cu 20% faþã de perioada anterioarã ºi cu 15% mai mare faþã de aceeaºi perioadã a anului trecut. În luna octombrie vor fi disponibile datele exacte privind sezonul estival ºi analiza finalã a impactului verii lui 2011 în consum.

Pentru a profita de trendul crescãtor al consumului ºi de prognozele meteo favorabile menþinerii unui consum de apã mai ridicat decât în mod normal pentru perioada de toamnã, Rio Bucovina va continua programele de trade marketing implementate pe timpul verii ºi le va adapta conform contextului ºi reacþiilor pieþei.

///////

Despre Rio Bucovina:

În 2006 a luat fiinþã compania Rio Bucovina, cu capital 100% privat având ca obiect principal de activitate îmbutelierea apei minerale naturale Bucovina, precum și productia bãuturilor rãcoritoare.

Pe lângã acestea, ulterior, societatea își divesificã gama de produse în zona distribuþiei, incluzând la momentul actual o serie largã de bunuri alimentare și nonalimentare.

Mãrcile proprii comercializate de Rio-Bucovina sunt: Bucovina – apã mineralã naturalã platã și carbogazificatã; La Vitta – apã de masã; Rio, La Vitta, Malibu, Bon Ton – bãuturi rãcoritoare carbogazoase; La Vitta – produse alimentare; Golden Horse – bãuturã energizantã.  Rio Bucovina este unicul distribuitor în România pentru mãrcile Zara (paste fãinoase) și Becker’s Bester (suc natural de fructe).

Rio Bucovina a implementat și certificat un sistem de management integrat: calitate – mediu – siguranþa alimentului, conform ISO 9001: 2008, ISO 14001: 2009 si ISO 22000: 2005, în parteneriat cu organismul german de certificare TUV CERT, prin TUV HESSEN.