Retetele culinare americane

Retetele culinare americane reprezinta o combinatie de mai multe culturi, datorita faptului ca SUA este cea mai cosmopolita tara din lume. Fiecare a venit cu ideile sale proprii despre bucatarie si astfel s-a ajuns ca in SUA sa se gateasca absolut orice si acea mancare sa se considere ca mancare nationala.

Statele Unite se remarca in plan gastronomic nu numai prin hotdog, hamburgeri, fast-food, ci si prin mancaruri alese, sosuri, inghetate, care se intalnesc mai mult pe continentul american decat pe cel european. Bucataria americana va propune o vizita in lumea minunata a aromelor si gusturilor de pretutindeni, dar care se simt cel mai bine in tara-mama, si anume SUA.

Retetele culinare americane va vor incanta papilele si simtul olfactiv, dar si ochii, pentru ca design-ul lor se aseamana cu design-ul mancarurilor frantuzesti. Printre cele mai populare retete culinare pe care le puteti incerca intr-una din vizitele in America putem include: clatite americane, gogosi americane, drob de legume, aripioare de pui, dar nu facute in fast-food-uri, ci la restaurante, copanele de pui, pulpe americane, salata Caesar, salata Waldorf si salata Coleslow.

Fiecare regiune sau stat american are propria mancare caracteristica, cum exista in Romania sarmalele. Acestea pot fi descoperite in ghidurile turistice ale statelor respective, dar si daca intrebati oamenii, atat timp cat sunteti in acel stat. Nu exista persoane care sa nu stie care este mancarea specifica statului Georgia sau Washington, decat daca nu cumva sunt turisti ca si dvs.

retete retete romaesti prajituri ciorbe salate