Proiectul ,,ANTRE (pre)NOR pentru PERFORMANTA” ofera solutii pentru cresterea performantei si comp



Proiectul este dezvoltat în parteneriat cu Schultz Consulting si Fundatia Scoala Romana de Afaceri a Camerelor de Comert si Industrie - filiala Brasov, pe o perioada de 36 de luni, si acopera 3 regiuni de dezvoltare (Bucuresti-Ilfov, Nord-Est si Centru).

 

Avand ca tema ,,Performanta si competitivitatea resurselor umane - valori esentiale pentru succesul antreprenorilor romani pe piata europeana”, în cadrul evenimentului au fost dezbatute solutiile de crestere a calitatii si competitivitatii resurselor umane care vor fi dezvoltate în cadrul proiectului pentru antreprenoriatul regional (IMM-uri) si care vin în sprijinul cresterii performantei companiilor romanesti în contextul concurential al mediului de afaceri european.

 

Obiectivul general al proiectului este facilitarea dezvoltarii competentelor si abilitatilor necesare administrarii eficiente a afacerilor pentru echipele de management a 60 de companii din regiunile Bucuresti – Ilfov, Nord-Est si Centru. Proiectul pune accent pe oferirea de servicii integrate de diagnoza organizationala, training si consultanta echipelor de management din 20 de companii din fiecare regiune de dezvoltare, care vor fi selectate în perioada imediat urmatoare.

 

De asemenea, proiectul îsi propune dezvoltarea si furnizarea a 10 programe de perfectionare profesionala pentru îmbunatatirea competentelor de administrare eficienta a afacerii. Acestea vor fi construite pornind de la nevoile identificate în urma analizei interne a companiilor. Rezultatele obtinute vor fi folosite în egala masura la dezvoltarea unor instrumente manageriale a caror aplicare în cadrul fiecarei companii va fi monitorizata de catre expertii în dezvoltarea si managementul afacerii din cadrul echipei de proiect, acestia oferind totodata consultanta si coaching celor 60 de companii selectate.

 

„Proiectul are ca idee de baza renasterea competitiei pentru performanta antreprenoriala a echipelor de management. Vom selecta cate 20 de companii din fiecare din cele trei regiuni, companii carora le vom oferi diagnoza si asistenta pe tot parcursul proiectului în evaluarea si identificarea competentelor necesare pentru cresterea competitivitatii lor în raport cu piata de referinta si dinamica economiei locale, dupa care vom dezvolta si furniza 10 programe de formare pentru echipele de management din cele 60 de companii.

Practic, este o abordare proactiva a sloganului cameral „ÎMPREUNA PENTRU AFACEREA TA” pentru cresterea prin antrenament pentru performanta a echipelor de manageri într-o adevarata „competitie a mintii”, a declarat Marcel Gaftoneanu, Secretar General al Camerei de Comert si Industrie Suceava si Coordonator Regional pentru Regiunea de Nord Est.

 

Speakeri în cadrul evenimentului au fost: Marcel Gaftoneanu – Coordonator Regional Regiunea Nord-Est, Marius Dontu – Manager General Schultz Consulting, Daniel Tanase – Managing Partner ASSIST, Gabriel Sandu – Manager NUMERANG si Oana Nastase – Managerul de Proiect ANTREpreNOR pentru performanta.

 

Despre Camera de Comert si Industrie Suceava:

 

Camera de Comert si Industrie Suceava este de peste 20 de ani cea mai importanta organizatie a mediului de afaceri din judetul Suceava.

Înfiintata în 1990 si parte integranta a sistemului cameral national, CAMERA DE COMERT SUCEAVA este singura organizatie neguvernamentala judeteana de utilitate publica, cu caracter autonom, a carei strategie este orientata catre crearea unui mediu de afaceri stabil, coerent si propice dezvoltarii sectorului privat, unei economii de piata reale, durabile si deschise spre exterior. Camera Suceava este promotorul serviciilor integrate pentru mediul de afaceri si este implicata în prezent ca beneficiar sau partener un numar de 6 proiecte strategice de dezvoltare a resurselor umane cu peste 40 de tipuri de cursuri autorizate CNFPA si/sau training, preponderent in domeniul managementului intreprinderilor, management de proiect, managementul resurselor umane, dezvoltare personala, turism, etc .

 

Despre Schultz Consulting:

Schultz Consulting este o companie romaneasca de consultanta în management si training în domenii precum: dezvoltare institutionala, comunicare, management de program, management de proiect, leadership, negociere, resurse umane. Portofoliul Schultz Consulting cuprinde companii nationale si multinationale, institutii publice, administratie publica centrala si locala, organizatii neguvernamentale.

 

Despre Fundatia “Scoala Romana de Afaceri” a Camerelor de Comert si Industrie (SRAF) – Filiala Basov:

Creata din vointa comuna a Camerelor de Comert si Industrie în urma cu aproape 19 ani, Fundatia Scoala Romana de Afaceri a activat, prin nucleul central din Bucuresti si prin filiale, în aproape toate judetele Romaniei. Filiala Brasov a Scolii Romane de Afaceri, a fost înfiintata în anul 1998, avand ca preocupare majora educatia continua pentru afaceri, în conditii moderne si de înalta competenta. In cei 12 ani de activitate ai Scolii, au fost organizate cursuri de perfectionare/specializare în domenii de interes pentru comunitatile locale de afaceri.