Premergatoarele Pentru Copii - O Alegere Buna?-nichiduta.ro

Chiar daca pentru unii parinti acestepremergatoare copii sunt considerate utile, tinandu-l ocupat pe copil in timp ce ei pot face alte lucruri, exista si parintii care le considera periculoase, deoarece pot contribui la accidentarea micutului. Ultima parere este sustinuta si de unele studii de specialitate care dezbat pe larg eficienta folosirii premergatoarelor pentru copii. Potrivit acestor studii, acestea pot fi periculoase fara o supraveghere adecvata. S-a constatat ca cele mai multe accidente suferite de catre bebelusi s-au inregistrat atunci cand micutii se aflau in premergatoare. Exista chiar tari (Canada si America), care nu permit comercializarea acestor echipamente pentru bebelusi.

 

Desi, acest lucru pare ingrijorator pentru orice parinte care este preocupat de siguranta si confortul copilului sau, trebuie spus ca majoritatea accidentelor nu au avut loc din cauza ca produsul este periculos in sine, ci datorita mobilitatii oferite care conduce la posibile accidente. Oricare din modelele de premergatoare copii existente in magazinele din Constanta permite micutului sa se deplaseze cu viteza prin incapere, crescand riscul de a se izbi de diversele obstacole intalnite, mai ales daca nu este supravegheat. De asemenea, copilul aflat in premergator poate ajunge in locuri considerate periculoase. Spre exemplu, se poate opari prin rasturnarea unei cani cu cafea fierbinte lasata pe masa sau se poate frige/arde atunci cand se apropie prea tare de o sursa de foc. Datorita vitezei de deplasare, exista si posibilitatea ca premergatorul sa se rastoarne favorizand lovirea copilului la contactul cu podeaua sau mobilierul din jur.

 

Pentru a se evita aceste accidente, specialistii recomanda ca parintii sa amenajeze o camera speciala in care mucutul sa se deplaseze in siguranta fara a putea ajunge la prize, cabluri electrice sau suprafete fierbinti. Daca acest lucru nu este posibil atunci este indicat ca pe toata perioada cat micutul foloseste premergatorul, unul din parinti sa il supravegheze atent. O alta modalitate de prevenire a acestor accidente o constituie si utilizarea de premergatoare copii fixe, deoarece sunt considerate mult mai sigure, oferind, in acelasi timp, bebelusilor posibilitatea sa se invarta, sa sara sau sa se legene. Daca doriti sa cumparati un astfel de premergator atunci trebuie sa stiti ca oferta disponibila in Constanta este foarte variata atat ca stil cat si ca paleta coloristica. Aceste premegatoare sunt dotate si cu jucarii si cantece pentru copii care sa ii distreze pentru anumite perioade de timp.

premergatoare premergator premergatoare nichiduta nichiduta premergator rotobile nichiduta