Cum alegem un scaun auto pentru copil?

In general, intr-o dezvoltare normala, orice copil in perioada 0-1 an creste in greutate cu maxim 8 kg, iar in perioada 1-2 ani, cu maxim 4 kg. Astfel, daca sunteti pusi in postura de a alege un anumit tip de scaun auto pentru copil, va trebui sa va orientati pentru cosulet auto, ce se fixeaza cu centurile de siguranta existente la bancheta din spate sau la un scaun auto special realizat pentru greutatea de 1-13 kg.



            Dintre modelele existente pe piata la ora actuala, va sugeram:” Cos auto Baby Boo”, sau „Scaun auto Chipolino Etro grey”, sau „Scaun auto BeOne SP deluxe Osann”, sau” Cosulet auto Dhs 803”, sau „Cosulet auto copii 0-13 kg Panda R Plus”, si/sau alte modele ce pot fi achizitionate on line sau din magazinele de resort.



            Daca copilul dvs. are peste 2 ani, evolutia sa in greutate nu va fi la fel de rapida, astfel incat puteti alege scaunele auto pentru copii realizate pentru greutatea de pana la 25 de kg. In aceasta categorie se inscriu modelele de scaune auto cu spatar, ce nu pot fi utilizate si in calitate de cosulet pentru bebelusi, dar ce pot fi utilizate pentru copiii cu greutate de 4-5kg, pana cand implinesc varsta de 7 ani si implicit o greutate medie de 25 kg. Aceste modele au un sistem simplu de fixare pe bancheta din spate a oricarui autoturism. Modelele de acest tip au centura de prindere a trei puncte, iar centurile de siguranta pentru copil au sistem de fixare in cinci puncte. Lateralele tapitate cu material moale la atingere dar rezistent la socurile mecanice, tetierele reglabile in functie de starea de veghe sau odihna a copilului si spatiul generos si confortabil al celui mic sunt cateva calitati deloc neglijabile care caracterizeaza orice model de scaun auto de acest tip. Din aceasta categorie de scaune auto putem mentiona:” Scaun auto Navi Safe Black Grey Juju”, sau „Scaun auto Baby Design Milo rosu”, sau ” Scaun auto Caretero Scope Cappuccino”, sau „Scaun auto Top Baby Auto Grupa 0-25 kg” sau „Scaun auto 0-25 kg Safeguard” si multe alte modele ce sunt dotate cu sisteme de siguranta potrivite fiecarui nivel de varsta si implicit evolutiei in greutate si dimensiuni a copilului dvs.



            In cazul in care copilul depaseste varsta de 7-8 ani, va sugeram sa alegeti un model de scaun auto realizat special pentru protectia transportului copiilor mai mari, pana la 11-12 ani. Din aceasta categorie puteti alege modelele:” Scaun auto Junior Maxi Peacoat”, sau „Scaun auto Kiwy S23”, ori „Scaun auto Junior Plus Silver” realizate din materiale ecologice, lavabile, rezistente, cu caracteristici de adaptare la orice autoturism, cu spatar rabatabil si design elegant.



            In alegerea scaunului auto primeaza greutatea copilului, apoi designul si culoarea!