Peste 1,5 milioane de vizitatori unici pentru #Refinantare BCR



Campania s-a desfasurat in perioada 6 iunie- 5 iulie iar produsul promovat a fost creditul de refinantare de la BCR. In acest interval de timp, hashtag-ul campaniei, #Refinantare, a avut 3.090 mentionari in social media romaneasca, potrivit Zelist Monitor. Dintre acestea, 97% din totalul mentionarilor s-au inregistrat pe Twitter. 81% dintre cei care au vorbit despre #Refinantare in perioada campaniei de studiu sunt barbati, iar 96% dintre cei care au mentionat hashtag-ul #Refinantare sunt persoane cu varsta cuprinsa intre 19 si 39 de ani.

Twitter-ul a fost cel mai eficient canal social media pentru hashtag-ul #Refinantare, inregistrand un viewership de 1.076.000 impresii, respectiv 92% din viewership-ul total al campaniei.

In perioada 6 iunie – 5 iulie 2011, combinatia termenilor “BCR Refinantare” a fost mentionata in social media romaneasca de 483 de ori pe bloguri, Twitter, presa online si Facebook. 

“Rezultatele campaniei au fost peste asteptari. In perioada campaniei vizibilitatea BCR pe bloguri a crescut cu 150%”, a subliniat Daniel Pana, director de marketing la BCR.

Per total, reach-ul estimat pentru toate aparitiile “BCR Refinantare” din blogosfera este de 1.540.000 de vizitatori unici si 2.600.000 de impresii.

Widget-ul campaniei a fost prezent pe 153 de bloguri si site-uri, care au avut un total de 2.093.117 afisari.

La finalul campaniei, au fost premiati 11 bloggeri. Locul intai, ocupat de Laurentiu Horubet, a fost recompensat cu 1500 de  euro, cei doi ocupanti ai locului doi au primit cate un iPad si cei aflati pe locul al treilea au castigat cate un telefon mobil HTC.

 “Am fost impresionati de creativitatea si entuziasmul de care au dat dovada cei implicati in campania #Refinantare BCR. Cu aceasta campanie BCR conduce detasat la capitolul vizibilitate si prezenta in social media din Roamnia. Mai mult, este prima banca pentru care s-a scris un imn al refinantarii”, declara Marta Usurelu, redactor-sef Biz.

Cristi China-Birta, bloggerul oficial al campaniei #Refinantare, a multumit in cadrul conferintei, companiei BCR, pentru curajul de a se implica in aceasta campanie.

Criteriile dupa care s-a facut punctarea participantilor au fost atat cantitative (numar de postari, de comentarii la postarile de pe blog, de mentionari pe Twitter, postari pe Facebook etc.), dar si de ordin calitativ, urmarindu-se creativitatea bloggerilor si spiritul lor antreprenorial.

 


***

Despre Biz
Biz este cea mai inovatoare revista de afaceri din Romania. Ofera proiecte jurnalistice creative, continut viu si abordari unice asupra mediului de business local si international.



Cu o aparitie bilunara, are ca public tinta manageri cu varste intre 25 si 45 de ani. Tirajul revistei este de 10.000 de exemplare pe numar, auditate BRAT, dintre care 4.600 sunt abonamente. Se distribuie in zonele urbane din tara.
www.revistabiz.ro

 

Despre Blogal Initiative

Blogal Initiative este un proiect initiat de Cristian China-Birta, creat cu scopul de a ajuta la dezvoltarea blogosferei locale. In jurul acestei initiative urmeaza sa se stranga bloggeri care vor sa se profesionalizeze si care vor sa se implice in dezvoltarea pietei locale in care ei activeaza.

www.blogalinitiative.ro

 

Despre BCR

Banca Comerciala Romana (BCR), membra a Erste Group, este cel mai important grup financiar din Romania, incluzand operatiunile de banca universala (retail, corporate & investment banking, trezorerie si piete de capital), precum si societatile de profil de pe piata leasingului, managementului activelor, pensiilor private, a bancilor de locuinte si a serviciilor bancare prin telefonul mobil. BCR este banca Nr.1 in Romania dupa valoarea activelor (peste 16 mld EUR), banca Nr.1 dupa numarul de clienti si banca Nr.1 pe segmentele de economisire si creditare.

www.bcr.ro

revista biz bcr blogal initiativer refinantare bcr refinantare