Organizarea si desfasurarea celei de a doua sesiuni de concurs pentru acordarea burselor Scolii post



Organizarea si desfasurarea concursului pentru acordarea burselor postdoctorale, precum si a activitatii de cercetare a bursierilor sunt reglementate de conditiile generale si conditiile specifice ale proiectului „Valorificarea identitatilor culturale in procesele globale”, ID 59758/2010, proiect asumat prin competitie internaÅ£ionala de Academia Romana, in parteneriat cu Universitatea Politehnica Bucuresti (P1) si Universitatea din Craiova (P2) in cadrul Domeniului major de Interventie 1.5 „Programe doctorale si postdoctorale in sprijinul cercetarii”.

 

In conformitate cu prevederile proiectului, in sesiunea martie 2011 se acordă 32 burse de cercetare postdoctorala.

 

Activitatea de cercetare postdoctorala este condusa de experti coordonatori de cercetare (indrumatori) pe termen lung, intr-un cadru institutional propriu Scolii postdoctorale. Corpusul de îndrumatori pe termen lung al proiectului este prezentat pe site-ul oficial al proiectului http://www.cultura.postdoc.acad.ro.

 

Domeniile principale de cercetare în cadrul proiectului „Valorificarea identitatilor culturale in procesele globale” sunt:

-         filologie-literatură

-         stiinte istorice si arheologie

-         filosofie, teologie, psihologie, pedagogie

-         arte, arhitectura si audio-vizual

-         stiinta informatiei

-         sociologia culturii

-         antropologie

-         etnografie si folclor

 

Procedura de selectie a cercetatorilor postdoctoranzi se deruleaza in perioada 20 februarie – 31 martie 2011, dupa cum urmeaza:

-         inscrierea la selectia tehnica prin declaratii de interes, 21-28 februarie 2011. Confirmarea inscrierii in lista largita 01.03.2011;

-         depunerea proiectelor online, 02-13 martie 2011;

-         procedurile de evaluare stiintifica, 14-18 martie 2011, si comunicarea rezultatelor procesului de evaluare;

-         contestatii asupra evaluarii stiintifice, 19-21 martie 2011;

-         analiza contestatiilor si comunicarea rezultatelor finale, 24 martie 2011;

-         contractarea, 25-31 martie 2011.

 

Inscrierea la concurs (trimiterea declaratiilor de interes) si depunerea online a proiectelor se face pe adresa de e-mail  secretariat@procultura.acad.ro.

Un candidat poate depune o singura aplicatie.

 

Acordarea burselor postdoctorale se realizeaza prin concurs organizat la nivelul Scolii postdoctorale „Valorificarea identitatilor culturale in procesele globale” a Academiei Romane.

 

Selectarea candidatilor se face de catre Comisia de Evaluare si SelecÅ£ie pentru acordarea burselor postdoctorale aferente proiectul „Valorificarea identitatilor culturale in procesele globale”, comisie formata din membri desemnati de institutiile partenere si validati de Consiliul stiintfic al scolii postdoctorale.

 

Lista candidatilor admisi se publica pe site-ul oficial al Scolii postdoctorale si pe site-ul oficial al Academiei Romane.

Pentru mai multe detalii vizand coditiile de eligibilitate, documentele de inscriere, criteriile de selectie, obligatiile minime si beneficiile cercetatorului bursier postdoctorand, va rugam sa consultati Regulamentul concursului, postat pe site-ul oficial al proiectului http://www.cultura.postdoc.acad.ro.

scoala postdoctorala concurs acordare burse burseiri cercetatori stiinte socio-umane POS-DRU