O chestiune de gust: varietatea proiectelor de casa

Proiectul de casa reprezinta prima forma data unei idei imobiliare si prezinta inca din start o versiune fidela a realitatii imediate. Odata obtinute avizele, constructia poate fi demarata. Exista organisme precum noi care, pe langa altele, monitorizeaza desfasurarea procesului de ridicare a casei respective. Lucrurile sunt deosebit de complexe, insa altceva este important: faptul ca fiecare factor dintr-o lista interminabila face ca varietatea sa fie vizibila cu ochiul liber.

Astfel, proiectele vizeaza o casa simpla, doar cu parter/parter si etaj, la care se poate adauga mansarda sau nu. Tot din categoria proiectelor de arhitectura pentru casa fac parte si cele pentru case duplex, si cele pentru case insiruite.

Proprietarilor terenului pe care va fi construita casa le este greu si sa se hotarasca asupra tipului de casa pe care vor sa o construiasca, asta inainte sa vina momentul consultarii asupra detaliilor!

Daca inca de la regimul de inaltime apare varietatea, odata ce intram in detalii, posibilitatile se inmultesc exponential, Se poate ajunge fie la o casa duplex cu sistem antivant cu doua usi de acces, cu bai, dormitoare, dressinguri si asa mai departe, fie la o locuinta organizata eficient doar la parter pe o suprafata de 134 mp.

Acum este usor de infatisat orice particularitate in imagini 3D, este usor de modificat parametri si dimensiuni. Santierul se formeaza o data si cand se incheie, lucrurile nu mai pot fi modificate atat de usor. Lucrurile acestea sunt foarte bine stiute de profesionistii care activeaza in bransa, atat in faza de proiectare, cat si in fata de executie a constructiei.

Inceputul este anevoios. Pana cand procedurile nu sunt parcurse integral, nicio caramida nu este zidita. Alegerii modelului ii urmeaza obtinerea certificatului de urbanism, efectuarea studiilor geotehnice, care contin conditii ce influenteaza totul, apoi se studiaza relatia dintre casa si teren si mai apoi putem spune ca forma si modul de operare au fost stabilite cu precizie.

Este mai mult decat o preferinta: este o chestiune de gust si de posibilitate.