NetBet: Producătorii de autovehicule se pot confrunta cu amenzi de 11,4 miliarde de euro

În prezent, nu există niciun producător de autovehicule pe cale să îndeplinească obiectivele privind emisiile de carbon din 2021 ale UE și cercetările arată că, drept urmare, fiecare dintre aceștia se va confrunta cu amenzi semnificative.

Studiile arată că cei mai mari zece producători auto se vor confrunta cu o amendă colectivă de 114,6 miliarde de Euro în 2021, dacă nu își reduc drastic amprenta de carbon.

Raportul Emisiilor Auto arată că Daimler AG este pe ultima poziție in ceea ce privește îndeplinirea obiectivele UE privind CO2 pentru 2021, ceea ce ar putea duce la posibile penalități anuale de 13,3 miliarde de Euro, datorate emisiilor flotei lor.

Grupul PSA a produs cele mai poluante modele de best-seller-uri anul trecut, a căror compensare ar costa 1.263 miliarde de Euro.

Datele provin dintr-o serie de surse, inclusiv rapoartele anuale ale producătorilor de automobile, EUROPA, transportenvironment.org si Carbon Engineering. Unitatea de masură din studiu este tona metrică. Pentru mai multe informații sau pentru lista de surse, vă rugăm să contactați pr@netbet.com.
NetBet Raportul Emisiilor Auto UE 2021 emisii de carbon legislatie emisii co2 auto