Metode de a invata bebelusul sa doarma toata noaptea

. Majoritatea metodelor de invatare a copilului sa doarma se bazeaza pe doua concepte total diferite:

 

Lasa bebelusul sa planga. Aceasta metoda de a invata bebelusul sa doarma spune ca este bine sa-l lasati sa planga in patut, insa nu incurajeaza sa-l lasati sa planga prea mult timp. Se recomandat sa va adormiti bebelusul cand inca acesta este treaz si sa-l lasati sa planga putin (dupa putin timp incercati sa-l mai calmati, insa fara sa-l luati in brate). Studiile arata ca pentru ca bebelusul dumneavoastra sa doarma singur si toata noaptea, trebuie sa se invete sa se calmeze singur. Aceasta metoda este criticata de majoritatea parintilor, insa cei care au aplicat-o au avut succes.

 

Somn usor fara lacrimi. Aceasta metoda le permite parintilor sa ofere consolare bebelusului atunci cand plange. Faimosul pediatru William Sears propune parintilor sa ia in considerare, ca in primele luni de viata ale bebelusului, sa imparta patul cu acesta. Potrivit celor spuse de Sears, mama si bebelusul dorm mai mult si mai bine daca sunt impreuna. Ceilalti pediatrii care sunt de acord cu aceasta metoda, recomanda parintilor sa puna copilul sa doarma in patutul pentru copii, iar cand acesta se trezeste si plange sa-l ia in brate si sa-l calmeze.

 

Tracy Hogg, autoarea cartii „The Baby Whisperer” spune: „Multi oameni nu realizeaza ca bebelusii au nevoie ca parintii sa-i ajute sa-si stabileasca obiceiuri bune de dormit. De aceea, motivul pentru care exista atatea probleme cu somnul la bebelusi, este faptul ca multi parinti nu-si dau seama ca sunt ei, si nu bebelusii, cei care trebuie sa aibe control asupra somnului de noapte. ”MAi multe detalii si patuturi pe nichiduta.ro

 

Indiferent de ce metoda alegeti pentru a invata copilul sa doarma toata noapte, trebuie sa luati in calcul achizitionarea unui patut pentru copii. Chiar daca alegeti sa impartiti patul dumneavoastra cu bebelusul in primele luni de viata, patutul va va fi util in urmatorii ani. Aveti grija, insa, cand achizitionati patutul. Tineti cont de anumite criterii si veti vedea ca a patutul a fost o investitie buna pe termen mediu sau lung.