Mega achiziție în turismul mondial, care-i vizeazã și pe turiștii români

Comunicat de presã:



REWE Group își consolideazã poziția pe piața europeanã de turism



DER TOURISTIK cumpãrã turoperatorul Kuoni



Grupul REWE își continuã expansiunea prin dezvoltarea considerabilã a diviziei DER Touristik. Conform comunicatului de presã transmis în data de 22 iunie 2015, de cãtre concernul REWE, DER Touristik preia în totalitate businessul european al turoperatorului elvețian Kuoni Travel Holding Ltd., cu toate locațiile, întreg personalul, volumele de vânzãri de 2 miliarde de euro și circa 1,5 milioane de turiști ( înregistrați în 2014 ).



Achiziția include turoperatorii, specialiștii, precum și vânzãrile online de pe piețele din Elveția, Marea Britanie, Scandinavia, Finlanda și Benelux. În privința costului, cât și a detaliilor contractuale, ambele pãrți au convenit asupra confidentialitãții. Pentru perfectarea tranzacției se așteaptã acceptul Consiliului Concurenței din UE și Elveția.



„Prin aceastã achiziție, grupul REWE își consolideazã notabil al doilea pilon de activitate, turismul. Am subliniat întotdeauna cã, datoritã bilanțului remarcabil al concernului nostru, avem la dispoziție permanent resursele necesare pentru a profita de orice oportunitate, atunci când acestea se potrivesc cu strategia noastrã pe termen lung. Aceastã achizitie ne consolideazã poziția pe piața europeanã de turism”, a declarat Alain Caparros, CEO al concernului REWE Group.



De asemenea, Dr. Christian Mielsch, CFO al grupului REWE este de pãrere cã „achiziția turoperatorului Kuoni, conferã diviziei noastre turistice perspective excelente de creștere. Pe lângã digitalizarea afacerii și continua modernizare a rețelei de distribuție, un alt obiectiv esențial în strategia de dezvoltare a diviziei noastre turistice, îl reprezintã internaționalizarea”.



Kuoni ocupã o poziție fruntașã pe piața turisticã din Elveția și Marea Britanie pe segmentul Premium al vacanțelor la plajã, fiind recunoscut ca specialist cu o ofertã foarte variatã. În completarea ofertei Premium, turoperatorul oferã și sejururi clasice la plajã.



În special în Marea Britanie și Elvetia, peste 15 agenții specializate creeazã pachete turistice complexe pentru cei mai exigenți oaspeți. Printre aceștia se numãrã cel mai important furnizor elvețian de sejururi centrate pe sporturi de apã și scuba diving, Manta Reisen. Totodatã, în Marea Britanie, Kuoni este partener printre alții, cu Kirker, liderul specialiștilor în organizarea city break-urilor de lux cu servicii Concierge. Ambii parteneri profesioniști sunt exemple internationale de succes pentru orientarea și consecvența doveditã pe acest segment de turism de nișã.



În Benelux, Kuoni este prezent cu 3 branduri turoperatoare pe piațã, specializate toate pe oferte în destinații exotice, comercializate 100% online. De asemenea, în Scandinavia și Finlanda, brandul Apollo al grupului Kuoni, se numãrã, din punct de vedere al volumului, printre turoperatorii de top,  pe segmentul de vacanțe clasice la plajã. În timp ce în Elveția clasicele vacanțe la plajã sunt oferite sub marca Helvetic Tours Reisen, iar în Marea Britanie sub marca Kuoni. Toți acești turoperatori, cât și restul specialiștilor sunt preluați de DER Touristik.



Un concern de turism pan-european cu branduri puternice



”Kuoni și DER Touristik reprezintã garanția calitãții și a consultanței turistice de cel mai înalt nivel. Particularitatea noastrã este oferirea de vacanțe personalizate, la o calitate optimã, care sã satisfacã cele mai înalte așteptãri ale turiștilor noștri. Prin îmbinarea forțelor noastre, atât oaspeții cât și partenerii noștri vor profita de cele 179 de țãri. Sinergiile noastre se completeazã reciproc, iar acest lucru este  un element important la construcția noastrã durabilã și profitabilã”, a declarat Soeren Hartman, CEO DER Touristik.



Prin aceastã preluare, DER Touristik, în prezent al doilea cel mai mare turoperator german, va înregistra creșteri ale volumului de vânzãri, de la 4,9 miliarde euro la cca. 7 miliarde euro pe an, precum și un numãr total de 7,7 milioane de clienți. DER Touristik va avea o poziție fruntașã pe piețele turistice din Germania, Elveția, Austria, Marea Britanie, Scandinavia, Cehia, Polonia, Slovacia și Ungaria.



DER Touristik are astfel un portofoliu remarcabil de branduri turistice pe piața europeanã. Alãturi de mãrci internaționale consacrate, precum ITS, Jahn Reisen, Travelix, Dertour, Meier’s Weltreisen,  ADAC Reisen,  ITS Coop Travel și  ITS Billa,  Exim Tours, canalele de distribuție DER Reisebuero, Derpart, der.com și FCm Travel Solution, precum și prin brandurile hoteliere Iti hotel, Club Calinera și Primasol, la care se adaugã Kuoni, Apollo (Scandinavia) și numeroși alți specialiști. Astfel, se unesc douã dintre cele mai experimentate și de succes companii de turism europene, DER Touristik și Kuoni.



Îmbinarea de forțe



DER Touristik se bucurã așadar de un cumul de experiențã atât la nivel managerial cât și operativ. Pornind de la aceastã experiențã se va stabili orientarea viitoare a unei companii poziționate deja ideal în prezent. Scopul este de a perfecta un concern cu o rețea internaționalã și multiculturalã de companii, care sã ofere celor 7 milioane de clienți, experiențe unice de vacanțã.



Prin aceastã preluare, DER Touristik preconizeazã o completare optimã a rețelei de distribuție, cât și o creștere a avantajelor competiționale, prin prisma consolidãrii volumului în special în destinațiile estivale. Acestea se vor resimți în procesul internațional de contractare hotelierã și aviaticã, în asistența turisticã acordata clienților la destinație, dar și în folosirea comunã a unei structuri IT  internaționalã.



DER Touristik  a ocupat în 2014 poziția a doua în topul celor mai mari turoperatori germani, înregistrând o creștere a volumului facturat de 6,9%  fațã de anul precedent, considerent mai mare decât trendul pieței și un volum total de 4,9 miliarde euro. La aceastã creștere au contribuit printre altele Exim Tours, lider pe piața turisticã din Cehia, Slovacia, Polonia și Ungaria. Aportul vânzãrilor online s-a ridicat la 20%. Orientarea cãtre piețe turistice în creștere face parte din esența strategiei  DER Touristik. 

achiziție în turism REWE Group DER TOURISTIK Kuoni Travel turoperator german